Contestatia PNL, respinsa de BEJ Iasi. Blajut le-a tras teapa liberalilor. “PNL este PDSR-ul lui Solcanu”

0
57

Biroul Electoral Judeţean a respins contestaţia formulată de PNL, menţinând decizia Biroului Electoral Municipal, cu privire la interzicerea distribuirii şi promovării marterialelor defăimătoare şi mincinoase la adresa contracandidaţilor la alegerile locale pentru Primăria Iaşi. Din cei 15 membri ai BEJ, 12 au votat pentru respingerea contestaţiei, reprezentantul PNL a votat pentru admiterea contestaţiei şi doi membri nu au fost prezenţi, respectiv reprezentantul candidatului Viorel Blăjut şi unul dintre judecători.

Singurul partid care isi doreste o campanie murdara si denigratoare in municipiul Iasi este PNL. PNL face campanie asa cum facea PDSR-ului lui Solcanu. Cetatenii care risca sa cada in capcana PNL, de a distribui materiale electorale cu bani negri de la PNL, sunt pasibili de dosar penal”, avertizeaza membri din conducerea Organizatiei Municipale a PSD.

Pe numele simpatizantilor PNL care au fost surprinsi in cursul zilei de joi in timp ce distribuiau astfel de materiale au fost intocmite dosare penale.

Decizia Biroului Electoral Județean demonstrează, încă o dată, caracterul atât deplorabil, cât și ilegal al campaniei PNL și îl obligă pe Marius Bodea la câteva gesturi obligatorii pentru a restabili o minimă moralitate a acestei campanii.
Marius Bodea trebuie să își asume consecințele juridice și, de aici, cele financiare ale campaniei ilegale pe care a coordonat-o. În condițiile în care Marius Bodea și-a asumat campania murdară, iar materialele electorale sunt decontate din bani publici, candidatul PNL trebuie să plătească din banii proprii fițuicile defăimătoare și să justifice proveniența acestor fonduri. Indiferent de simpatiile și orientările lor politice, ieșenii nu trebuie să achite, din banii lor, derapajele imorale și ilegale ale unui candidat sau altul!
Marius Bodea trebuie să retragă urgent din oraș toate materiale aruncate pe stradă sau prin scările de bloc, pe preșuri sau prin cutiile poștale, iar sacii de pliante otrăvite încă nedistribuite și care se află în sediul din Podu Roș trebuie urgent distruse, sub supravegherea Poliției.
De asemenea, Marius Bodea trebuie să își asume consecințe juridice ale faptului că, încălcând flagrant legea, echipa sa a continuat să distribuie fițuici mizerabile și după decizia de marți, 24 mai, a Biroului Electoral Municipal, în condițiile în care deciziile acestui organism devin obligatorii din momentul afișării.
Nu în cele din urmă, dacă mai are vreun dram de demnitate, Marius Bodea trebuie să își prezinte scuze în mod oficial și public.
Marius Bodea trebuie să își ceară iertare tinerilor, mulți dintre ei minori, pe care i-a plătit la negru ca să încalce legea, distribuind în oraș materiale murdare și ilegale. Candidatul PNL trebuie să își ceară scuze părinților, familiilor și prietenilor acestor tineri pe care, cu bună știință, i-a pus în situația de a da declarații în fața forțelor de ordine.
Marius Bodea trebuie își ceară scuze nu numai de la candidații PSD, ci de la toți politicienii înscriși în această campanie electorală, întrucât este singurul care a dus competiția politică în zona imundă a calomniei. Decizia de astăzi a Biroului Electoral Județean arată clar că toate forțele politice reprezentate în Iași au înțeles să se delimiteze de maniera bolșevică de a face campanie a candidatului PNL. Este rușinos că tocmai reprezentantul unui partid istoric a înțeles să facă o campanie de o manieră dezavuată de întreaga clasă politică locală.
Marius Bodea trebuie să își ceară scuze de la propriii colegi din PNL pe care, prin acțiunile sale reprobabile și ilegale, i-a târât într-o campanie murdară pe care nu au girat-o, dar trebuie să și-o asume. Mulți membri onorabili au PNL Iași ne-au transmis că, în particular, se disociază de faptele candidatului lor, cu atât mai mult cu cât Marius Bodea, cotat acum cu o intenție de vot cu circa 10 procente sub cea a partidului, afectează șansele întregii echipe.
Marius Bodea trebuie își prezinte scuzele față de toate persoanele pe care, deși acestea nu sunt agrenate politic și nu au mize electorale, le-a jignit în materialele mizerabile executate de așa-ziși ziariști cu reputație dubioasă și plătiți din surse obscure.
Dar, cel mai important, Marius Bodea trebuie să își ceară iertare în fața tuturor ieșenilor, a căror opinie a încercat zadarnic să o manipuleze printr-o campanie electorală bazată pe minciuni și calomnii, demonstrate, încă o dată, ca ilegale.
În lipsa acestor gesturi obligatorii de minim bun simț, Marius Bodea rămâne un personaj penibil și nefrecventabil, ceea ce explică, printre altele, și faptul că mai toți candidații onorabili refuză să participe alături de acesta la dezbateri electorale sau la alte acțiuni publice“, se arata intr-un comunicat al Organizației Municipale Iași a PSD.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + = 11