Contracte de 5 milioane de euro semnate de CFR pentru studiile Pascani – Dărmănesti si Roman – Iasi

0
66

CFR SA va plăti 25 de milioane de lei pentru două studii de fezabilitate pe rutele Pascani – Dărmănesti si Roman  – Iasi. Compania a semnat în data de 11 martie 2020 contracte pentru studii de fezabilitate în vederea reabilitării liniilor Roman – Iași – Frontieră și Pașcani – Dărmănești.

Contractele au fost atribuite asocierii de firme TPF Inginerie SRL și ISPCF SA București, acestea având cel mai bun punctaj în urma unei proceduri ce a luat în calcul atât prețul solicitat, cât și calitatea ofertei.

Valoarea contractelor este de 16,49 milioane lei (Roman – Iași – Frontieră) și, respectiv, 8,4 milioane lei (Pașcani  – Dărmănești).Principalele cerințe tehnice minime care trebuie luate în considerare pentru a stabili variantele / alternativele de rută sunt: toate stațiile incluse în proiect vor fi centralizate electronic; viteza maximă de 120 km / h pentru trenurile de marfă și respectiv 160 km / h pentru trenurile de pasageri; obținerea accesului persoanelor cu mobilitate redusă în stații și platforme; modificarea sistemului actual de treceri de nivel cu cale ferată. (M.G.)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here