Cultura de cannabis descoperita in beciul unui traficant de droguri din judetul Iasi

0
63

Patru persoane au fost reţinute după ce luni procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi şi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi au efectuat nouă percheziţii domiciliare care au vizat descoperirea unor culturi de cannabis înfiinţate în mod ilegal în judeţul Iaşi.

Potrivit unui comunicat remis de DIICOT, oamenii legii suspectează că în perioada noiembrie 2015 – ianuarie 2016 Mihai Alexandru Botezatu a deţinut droguri de mare risc, MDMA, în vederea comercializării acestora.

‘Cercetările au stabilit faptul că din luna februarie 2016 inculpaţii Constantin Codrin Iacob şi Andrei Sebastian Vlădianu au deţinut importante cantităţi de cannabis, pentru consum propriu şi pentru comercializarea sau oferirea cu titlu gratuit către consumatorii de astfel de substanţe de pe raza judeţului Iaşi. Cei doi, alături de Mihai Stan, zis Dănuţ, au înfiinţat mai multe culturi ilicite de cannabis, în vederea obţinerii drogurilor de risc necesare consumului propriu cât şi comercializării. În acest sens au comandat pe site-urile de profil seminţe, pământ, substanţe de fertilizare şi instalaţii necesare cultivării cannabisului, bunuri pe care le-au recepţionat prin intermediul societăţilor de curierat care se ocupă cu expedierea coletelor’, se menţionează în comunicat.

Potrivit documentului, cu ocazia percheziţiei efectuate la locuinţa lui Mihai Stan, zis Dănuţ, a fost identificat un beci în interiorul căruia se a afla o cultură in – door de cannabis.

‘Beciul era compartimentat cu ajutorul unui suport din lemn pe care era prinsă folie de aluminiu, rezultând astfel două încăperi. În prima încăpere au fost descoperite următoarele bunuri folosite la cultivarea cannabisului: un pulverizator, două găleţi cu apă, un ventilator, cinci saci de pământ, săculeţe de mici dimensiuni folosiţi pentru germinarea seminţelor.În cea de a doua încăpere au fost descoperite mai multe ghivece, în fiecare fiind câte o plantă din specia cannabis. Pe tavanul încăperii se aflau suspendate trei lămpi folosite pentru iluminare şi pentru încălzirea plantaţiei. Cu ocazia percheziţiilor efectuate în cauză au fost găsite şi ridicate un număr de 94 plante mature de cannabis şi 51 plante imature de cannabis precum şi bunuri şi substanţe utilizate pentru fertilizarea plantelor de cannabis’, se menţionează în comunicatul de presă.

În plantele ridicate cu ocazia percheziţiilor domiciliare s-a pus în evidenţă Tetrahidrocannabinol (THC), compus biosintetizat de planta Cannabis.

La sediul DIICOT Serviciul Teritorial Iaşi, ca urmare a punerii în executare a mandatelor de aducere, au fost conduse cinci persoane în vederea audierilor.

În cauză se efectuează urmărirea penală faţă de şase persoane fizice, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc, trafic de droguri de mare risc şi deţinere, în mod ilegal, de droguri de risc în vederea consumului propriu.

Procurorii DIICOT Iaşi au dispus măsura preventivă a reţinerii faţă de patru persoane, urmând a fi sesizat Tribunalul Iaşi cu propunere de arestare preventivă.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here