Profesorul Daniel Şandru, numit secretar de stat în Guvernul Ciolos.

0
65

Profesorul iesean Daniel Şandru a fost numit secretar de stat în Guvernul Ciolos, unde va coordona Departamentul CENTENAR, înfiintat prin HG 465, din 6 iulie 2016. Începând de astăzi, în baza unei decizii semnate de premierul Dacian Cioloș, profesorul ieșean a fost numit secretar de stat, șef al Departamentului Centenar, instituție ce va coordona, printre altele, festivitățile legate de sărbătorirea, în 2018, a o sută de ani de la realizarea Marii Uniri. Șandru a precizat că dorește să includă în evenimente și Iașul, mai ales că în perioada Primului Război Mondial a găzduit capitala României.

Departamentul Centenar se află în subordinea directă a premierului și este finanțat prin bugetul Secretariatului Genral al Guvernului. Concret, Departamentul va propune proiecte ce vizează aniversarea Centenarului României și a Primului Război Mondial. Daniel Șandru este profesor în cadrul Facultății de Științe Politice și Administrative a Universității ”Petre Andrei” și prorector al aceleiași instituții, începând cu septembrie 2015. Născut în Fălticeni, în 1975, ca mai apoi să devină un veritabil ieșean, Daniel Șandru a fost desemnat cel mai tânăr profesor universitar, titlul primindu-l la numai 38 de ani.

Potrivit Guvernului, departamentul CENTENAR nu are personalitate juridică, se află în subordinea prim-ministrului şi este finanţat de la bugetul de stat prin bugetul Secretariatului General al Guvernului.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here