DGASPC recuperează salariile asistenților maternali

0
40

Sumele alocate de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) în ultimii patru ani pentru plata asistenților maternali vor putea fi recuperate prin proiectul “Sprijin pentru consolidarea rețelei de asistenți maternali”, derulat în parteneriat cu Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție (ANPDCA), din subordinea Ministerul Muncii și Justiției Sociale.

Cererea de rambursare a celor 93 de milioane de lei va fi depusă de ANPDCA ca aplicant principal.

Acum, DGASPC are 760 de asistenți maternali, în fiecare an pentru aproximativ 40 dintre aceștia încetând contractul de muncă din diverse motive. În cadrul proiectului, va fi finanțată și formarea profesională a 255 de noi astfel de angajați.

Conform Ministerului Muncii și Justiției Sociale, primele 9 milioane de lei ar urma să fie rambursate pe 9 noiembrie 2018. Zece procente din suma totală recuperată de DGASPC vor reveni Consiliului Județean, banii urmând a fi redirecționați către alte obiective și proiecte care necesită finanțare.

“Sprijin pentru consolidarea rețelei de asistenți maternali” va primi finanțare în cadrul Programului Operațional Capital Uman, valoarea estimată pentru a fi decontată la nivel național fiind de 172 milioane de euro.

Parteneriatul dintre Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași și Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție a fost aprobat în ședința extraordinară de astăzi a Consiliului Județean.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

24 + = 31