Donatia de 9 milioane de euro pe care Becali a promis-o la Iasi. Terenurile de la Avicola, donate Mitropoliei pentru un camin de batrani

0
49

In ziua in care Steaua a obtinut titlul de campioana la Iasi, George Becali a marturisit ca va face o donatie importanta Mitropoliei Moldovei.

Finantatorul FCSB s-a laudat ca va darui bisericii tot ceea ce va recupera din compania Avicola SA, aflata in procedura de insolventa. Pe vremuri, numai terenul si constructiile valorau aproximativ 15 milioane de euro, insa pentru ele se bat acum peste 350 de creditori, intre care statul, bancile si furnizorii de servicii.

Mirosind puternic a mir, Gheorghe Becali a iesit implinit si bucuros, dupa cum singur a spus, de la intalnirea cu Mitropolitul Moldovei si Bucovinei. Vreme de o ora au discutat despre o solicitare pe care prelatii ieseni ar fi facut-o in urma cu ceva vreme de a fi ajutati cu o suprafata de teren de la marginea orasului, aflata acum in posesia lui Becali.

Mi-a spus Mitropolitul ‘fapta buna cand o fac, cu smerenia sa o imbrac’. Va spun asa, tot ce am spus asa voi face si cu bucurie. Cand dau ceva in numele lui Hristos, dau din toata inima, asa ca v-am spus totul. E vorba de o suprafata foarte mare, o sa vedeti, o sa fiti aici, o sa fie constructie acolo, camin de batran” , a spus Gigi Becali:

Becali a sustinut ca ar urma sa doneze Mitropoliei o bucata din terenul de la Avicola Iasi, societate detinuta de el si aflata acum in insolventa, la solicitarea mai multor creditori. Printre acesti creditori se numara insusi Gigi Becali, actionar majoritar.

Reporter: Ati semnat actul de donatie?

Gheorghe Becali: Nu! Acum eu preiau de la Avicola, ca eu am o creanta de la Avicola si preiau cum ar veni in contul creantei si dupa aia cum o vrea Dumnezeu!

Reporter: Ce valoare e?

Gheorghe Becali: 9 milioane de euro.

Avicola SA se afla in procedura insolventei de cativa ani, iar lichidatorul judiciar trebuie sa incerce sa vanda tot ceea ce se mai poate si banii obtinuti sa ii imparta celor 350 de creditori.

Primele care isi recupereaza datoriile sunt bancile, urmeaza statul, prin ANAF, apoi ceilalti creditori, intre care si fostii angajati ai companiei.

Gigi Becali, in calitate de actionar, isi recupereaza printre ultimii investitiile, iar experienta procedurilor de pana acum a demonstrat ca sansele ca el sa mai scoata vreun ban sunt aproape zero. Deci, nici Mitropolia Moldovei nu se poate bucura inca pe deplin de marinimia lui Becali.

Chiar si asa, finantatorul Stelei s-a aratat milostiv si cu o credincioasa care are mare nevoie de ajutorul sau ca sa isi refaca dantura.

Dupa intalnirea cu Mitropolitul, Gheorghe Becali s-a inchinat la moastele Cuvioasei Parascheva si a donat simbolic o suma de bani la cutia milei. George Becali a mers apoi pe stadionul din dealul Copoului, unde a asistat la meciul in urma caruia Steaua a devenit campioana.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

54 + = 62