Dosar penal in cazul shaormeriei din Iași in care sute de clienti au fost intoxicati cu Salmonella

0
49

Dosar penal pentru shaormeria Agatha, în care sute persoane au suferit toxiinfecţii alimentare. Reamintim faptul ca, în cursul săptămânii trecute, 134 de persoane au ajuns la spital cu toxiinfecţii alimentare din cauza maionezei din shaorma.
“Poliţiştii s-au autosesizat şi au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii de comercializare de produse alterate în cadrul căruia cercetările continuă pentru stabilirea întregii situaţii de fapt”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iaşi, Adina Lupu.
În urmă cu o săptămână, 134 de persoane, dintre care patru din judeţul Vaslui, au ajuns la spital cu toxiinfecţii alimentare. Majoritatea celor care s-au îmbolnăvit sunt copii, adolescenţi şi tineri. Anchetele epidemiologilor au arătat că toxiinfecţiile au fost produse de bacteria Salmonella, care a fost găsită în sosurile preparate în incinta unui restaurant de tip fast-food. Inspectorii sanitari au amendat unitatea cu 3.000 lei şi au suspendat activitatea restaurantului. (M.G.)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

61 − = 55