Două spectacole ale Naționalului ieșean, la Festivalul Teatrelor Naționale

0
64

Două spectacole produse de Naționalul ieșean la Sala „Uzina cu Teatru” se joacă pe scena Festivalului Teatrelor Naționale, un eveniment organizat de Teatrul Național „Lucian Blaga”, din Cluj-Napoca: „Unu + Unu…” – 4 decembrie, „Povestea păsării fără cuib” – 5 decembrie.

Festivalul se desfășoară în cadrul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, între 28 noiembrie și 5 decembrie, și reunește  cele mai bune producții teatrale realizate pe texte exclusiv românești, de către teatrele naționale din România și Republica Moldova.

Unu+Unu…de Lucian Dan Teodorovici , regia: Lucian Dan Teodorovici, scenografia: Rodica Arghir, muzică originală: Ana Teodora Popa,foto & video: Constantin Dimitriu, asistent regie: Irina Creţu, distribuția: Ada Lupu, Ionuţ Cornilă, Dumitru Năstruşnicu, Horia Veriveş, Doru Aftanasiu, Delu Lucaci, Radu Homiceanu .

E o poveste despre sinuciderea care provoacă veselie. Sau despre altceva. E o poveste despre manipularea care se produce pe nesimţite. Sau despre altceva. E o poveste despre căsnicia în care unu şi cu unu nu fac doi. Sau despre altceva. E o poveste despre mine ori poate despre tine. Dar, cel mai important, e o poveste la care nu ai timp să te întristezi, pentru că vei râde. Sau poate că te vei şi întrista, cine ştie...”  (Lucian Dan Teodorovici)

 Povestea păsării fără cuib, un One-woman show cu Ada Lupu,  un text de Ada Lupu, regia: Iris Spiridon, concept scenografic și univers sonor: Iris Spiridon și Ada Lupu .

„Povestea păsării fără cuib” a participat, în luna mai a acestui an, la Festivalul Dramaturgiei Românești FEST-FDR, la Timișoara, iar în septembrie, la cea de-a IV-a ediție a Reuniunii Teatrelor Naționale de la Chișinău. Ada Lupu a câștigat Premiul pentru cea mai bună actriță în rol secundar, pentru rolul Fiica din spectacolul Măcelăria lui Iov de Fausto Paravidino, în regia lui Radu Afrim.

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here