Ziua Antreprenoriatului Feminin și a Implicării Sociale a fost marcată la Iași

0
69

Marți, 27 noiembrie, Fundaţia Star of Hope România și Asociația de Dezvoltare Antreprenorială și Leadership, cu sprijinul Primăriei Municipiului Iași, a Camerei de Comerț și Industrie Iași, au organizat evenimentul „Ziua Antreprenoriatului Feminin și a Implicării Sociale”. Președintele Fundației Star of Hope România, Aurora Vatamaniuc, a arătat că evenimentul este unul important întrucât a adus în atenția opiniei publice modele puternice de antreprenoriat feminin care sunt, în același timp, modele de implicare socială.

„Ne-am gândit că ar fi un lucru frumos să aducem împreună femeile antreprenor cu care formăm o echipă de mulți ani, dar și partenerii pe care vrem să îi valorificăm. Campania pe care o lansăm astăzi, «Dăruiește speranță», este o acțiune de sensibilizare, de informare a comunității locale în privința problemei copiilor cu nevoi speciale. De-a lungul timpului am învățat că nu este de ajuns să oferi servicii sociale persoanelor aflate în dificultate, ci trebuie să le ajuți să treacă la următorul nivel. Nu putem face fapte bune în comunitate, nu îi putem ajuta pe ceilalți, dacă antreprenoriatul nu este dezvoltat. În cadrul acestei conferințe și-au spus povestea femeile de succes, care ne-au fost alături în implementarea proiectelor sociale și care au fost în egală măsură o voce puternică în comunitatea noastră. România are nevoie de astfel de modele, astfel încât tânăra generație să fie încurajată să rămână aici în țară pentru a se dezvolta. Apreciem faptul că domnul primar Mihai Chirica și Consiliul Local sprijină proiectele și campaniile noastre și sperăm că acest parteneriat va continua pe viitor”, a declarat Aurora Vatamaniuc.

Pe tema antreprenoriatului feminin au împărtășit din experiența lor femei manager de succes, printre care Rodica Baciu (manager MATEROM și fondator CREDO TV), prof. univ. Lenuța Profiri (UMF Iași), Angelica Manea (DAL CONSULTING SRL), Ioanna Olărescu (manager FRAROM INTERNATIONAL EST), Liliana Romaniuc (președinte ARL), prof. univ. dr. Camelia Bogdanici (UMF Iași), Gabriela Turcu (Medicover), Angela Achitei (WISE Travel), Mihaela Munteanu (director Comunicare FONSS), Amalia Georgescu (manager AGEOBIZ), Cristina Nichita (NICHI FASHION), Delia Turcov (manager Heart Team), Doina Secăreanu (manager Media TV Bârlad). Lista a fost completată de Anne Margaret Lennartsson (Suedia) – coach şi expert în arta comunicării, promotor al Școlii FOCUS BUSINESS SCHOOL INTERNATIONAL și de Tina Thor (manager Magnus Thor AB), ambele reprezentante ale antreprenoriatului suedez.

Evenimentul face parte din campania „Dăruiește speranță” derulată de Fundația Star of Hope România în perioada noiembrie – decembrie 2018 în beneficiul celor peste 250 de copii și tineri cu dizabilități din centrele Star of Hope România. Următorul eveniment din cadrul companiei este programat să aibă loc pe 13 decembrie, anume Gala Start of Hope. Concertul caritabil va avea loc la Teatrul Național „Vasile Alecsandri”, pe scenă urmând a fi prezenți Laura Bretan, Per-Erik Hallin (fost pianist în trupa lui Elvis Presley) și Costel Busuioc.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here