Dubla donatie a unei cladiri din Pacurari pentru infiintarea unui muzeu evreiesc

0
75

Federația Comunităților Evreiești din România-Cultul Mozaic va dona un imobil, situat pe strada Păcurari, nr.17, pentru a fi inclus în proprietatea publică a Primăriei Municipiului Iași. Acceptarea donației face obiectul unui proiect de hotărâre votat în ședința Consiliului Local al Municipiului Iași de astăzi, 30 ianuarie.

Primarul Mihai Chirica a precizat ieri, într-o conferință de presă, că imobilul (suprafață și teren) dispune de o suprafață totală de 1.680 metri pătrați, având o construcție la sol de 289 metri pătrați și este monument istoric, edificat în a doua jumătate a secolului al XIX-lea.

„Prin HCL 147/2016, a fost acceptată de principiu, de către Municipiul Iași, oferta de donare a imobilului (construcție și teren), situat în strada Păcurari, nr.17, proprietatea Federației Comunităților Evreiești din România-Cultul Mozaic, la acea dată nefiind finalizate toate demersurile pentru intabularea proprietății.”, se arată în nota de fundamentare a proiectului de hotărâre.

Clădirea va fi transformată în Muzeul al Comunității Evreiești din Iași / Muzeul al Holocaustului. Aceeasi cladire a mai facut obiectul unui demers similar in urma cu un an de zile.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here