Eveniment în cadrul proiectului „Salonul cu amintiri”, la Muzeul Memorial „Mihail Kogălniceanu” Iaşi

0
65

Complexul Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi vă invită joi, 14 aprilie 2022, ora 15.00, la Muzeul Memorial „Mihail Kogălniceanu” Iaşi (Str. Mihail Kogălniceanu nr. 11), la întâlnirea cu jurnalistul Petru Frăsilă.
Evenimentul „Viața pe tabla de șah… cu Petru Frăsilă” este parte integrantă a proiectului „Salonul cu amintiri”, inițiat de Asociația „Universul Prieteniei” Iași, în parteneriat cu Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași, în cadrul căruia au loc, lunar, întâlniri cu personalități culturale ieșene, care împărtășesc publicului, din amintirile și experiențele adunate de-a lungul anilor. În completarea programului, cantautorii Margareta Mihăilescu și Daniel Bratu vor susține un recital de muzică folk.
Petru Frăsilă s-a născut la 29 martie 1957, într-o comună din județul Iași. Este inginer, licențiat la Institutul Politehnic Iași, jurnalist, scriitor, realizator de emisiuni culturale, sociale și de divertisment. A fondat prima televiziune privată din Moldova, în urmă cu 30 de ani, astăzi TELEMOLDOVA PLUS, unde, tot de atunci, are propria emisiune, „La un ceai cu Petru Frăsilă”. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România, al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și vicepreședinte al Clubului Presei din Turism (F.I.J.E.T) România. A publicat volumele: „Libertatea de a fi ziarist interzis”, „De la ziarist interzis, la libertatea de a candida pentru Parlamentul României”, „De la om la om… din culisele televiziunii”, „Viața pe tabla de șah”, „Violarea libertății de exprimare”, „Galeria cu oglinzi”, „Invitație la un ceai”, „Presa, vremurile și politica – Of…televiziunea mea”. Este primul jurnalist din România care a câștigat la Curtea Europeană de la Strasbourg procesul cu statul român pentru încălcarea libertății de exprimare.
Acest proiect este coordonat de Rodica Rodean, preşedintele Asociaţiei „Universul Prieteniei” Iaşi, gazda eveniment ului fiind drd. muzeograf Mihaela Tudose.
Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

17 + = 22