Benta, patronul de la Select, renunta la cuibusorul de nebunii din Copou. Afaceristul isi ridica o vila de doua etaje in cartierul stabilor

0
89

Patronul Hotelului Select din Iasi, Constantin Benta, a primit toate avizele de care are nevoie pentru a-si construi o vila luxoasa intr-una dintre cele mai exclusiviste zone din Iasi. Afaceristul iesean,impreuna cu sotia, Benta Iustina Cornelia, a trecut deja la ridicarea fundatiei viitoarei sale vile de doua etaje ce va fi amplasata in Aleea Mihail Sadoveanu nr. 9E, pe un teren in suprafata de 1472 mp. Astfel, Benta senior se va muta din casa din strada George Cosbuc nr. 23, din spatele Penitenciarului Iasi, aceasta urmand sa ii ramana fiului, Ovidiu Benta, aflat intr-o relatie cu Maria Holicov, fiica unui important afacerist de pe piata agricola ieseana.
Societatea pe acţiuni S.C. Select Grup S.A. a fost înfiinţată în anul 1995 de Benţa Constantin care este şi administratorul acesteia, având puteri depline de reprezentare, conform contractului de administrare aprobat de Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor. Sediul societăţii se află în judeţul Iaşi, Piaţa 14 Decembrie 1989, nr.2.
Societatea este înmatriculată la Oficiul Registrului Comerţului Iaşi sub numărul J22/1157/1995, având conturi bancare deschise la Alpha Bank Iaşi şi la Trezoreria Iaşi.
Capitalul social subscris şi vărsat este de 76.734 RON.
Structura acţionariatului este următoarea :
– Benţa Constantin- 28.688 acţiuni a 2,5 lei fiecare = 93,4664% ;
– Scăfaru Constantin-1.729 acţiuni a 2,5 lei fiecare = 5,6345 % ;
– Benţa Iustina-Cornelia-92 acţiuni a 2,5 lei = 0,2997%;
– Benţa Ovidiu-92 acţiuni a 2,5 lei = 0,2997%;
– Benţa Andrei-92 acţiuni a 2,5 lei = 0,2997%.
Complexul Hotelier Select Grup este situat în centrul istoric al oraşului Iaşi, într-o impozantă clădire istorică ce datează din anul 1870 şi care a fost meticulos restaurată pentru a oferi oaspeţilor posibilitatea să experimenteze noile tendinţe ale secolului XXI în ceea ce priveşte industria hotelieră.
Pentru a fi posibilă desfăşurarea activităţii hoteliere au fost necesare spaţii suplimentare care au fost obţinute prin înălţarea clădirii.
Lucrările de reamenajare şi restaurare ale clădirii au început pe data de 6 martie a anului 2006, acestea urmărind atât transformarea funcţională cât şi refacerea faţadelor exterioare, mărirea gradului de rezistenţă la foc prin ignifugare şi protecţie cu materiale rezistente la foc, realizarea pentru terasă a unei copertine fixe transparente care să nu afecteze imaginea volumetrică a clădirii, modernizarea căilor de acces, înlocuirea tâmplăriei din lemn cu lemn stratificat pentru a reda clădirii aspectul monumental propus.
Întrucât clădirea este monument de arhitectură, întregul proiect a vizat păstrarea aspectului arhitectural proiectat iniţial. Bucătăria, laboratorul de cofetărie-patiserie, spaţiile de depozitare a alimentelor au fost proiectate în aşa fel încât să satisfacă cerinţele actuale şi normele sanitare în vigoare.
Hotelul Select 4* dispune de cele 24 camere (single, double, tip garsonieră) care măsoară fiecare între 22 şi 24 de mp şi care se află la etajul doi, la care se adaugă sălile de baie şi holurile de acces.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here