Un director al Primariei pune bete in roate dezvoltarii judetului. Proiect blocat din cauza parcarii subterane de la Teatru

0
45

Proiectul de hotărâre privind Strategia de Dezvoltare Socială şi Economică a Judeţului Iaşi, documentul fundamental pe baza căruia Consiliul Judeţean Iaşi poate desfăşura proiecte europene în perioada 2014-2020, a fost fost amânat in şedinţa Consiliului Judeţean de ieri. Motivul care a dus la amânarea dezbaterii acestuia a fost intenţia Primăriei de a realiza parcarea subterană din faţa Teatrului Naţional, cu toate ca, la inceputul acestui an, primarul Gheorghe Nichita a declarat public ca renunta la acest proiect de dragul armonizarii relatiilor cu societatea civila, invitata sa sustina cursa pentru obtinerea titlului de „capitala europeana a culturii”. Din cauza faptului ca unul dintre directorii Primariei, Cosmin Coman, si-a dovedit inca o data incompetenta, refuzand sa trateze cu seriozitate aceasta problema, dezvoltarea judetului se afla in impas.

Avem pregătită de ceva vreme Strategia de Dezvoltare Socială şi Economică a Judeţului Iaşi. În cadrul acestei strategii noi anexăm ca liste primite din partea Consiliilor Locale proiectele pe care acestea doresc să le desfăşoare. Primăria Iaşi a trimis lista de proiecte, care includea amenajarea parcului de la Teatrul Naţional cu parcarea subterană, dar astăzi consilierii PSD au solicitat amânarea acestui punct pentru a revizui lista de proiecte. Din partea Consiliului Local Iaşi aştept cu interes o nouă notă prin care să ne spună dacă îşi păstrează opinia în privinţa listei pe care au transmis-o iniţial, dacă acel proiect mai este viabil sau nu, sau dacă trebuie să îl ştergem şi să publicăm restul listei de proiecte. Înţeleg din presă, pentru că nu avem comunicat ceva oficial, că au renunţat la acest proiect şi mă bucur dacă au făcut asta”, a declarat Cristian Adomnitei, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 1 =