EXCLUSIV. FOTO. Record de procese la Iași! Peste 200 de procese intentate de un individ cu 8 clase, unor ieșeni pe care i-a executat de …7 case

0
98

Prin metoda “cămătărie la notar”, un iesean cu 8 clase a reușit să agonisească o avere impresionantă – 7 apartamente și 2 mașini. Foștii posesori au ajuns pe drumuri sau li s-au confecționat dosare penale cu executare. Printre victime se regăsește inclusiv fratele samsarului Damian Theodor. Precum personajele biblice Cain și Abel, fratele samsar a a reușit să îl execute de casă și toate bunurile pentru o datorie de 15 mii de euro, cuantum care s-a dublat prin aplicarea de penalități după data scadentă. În traseul înstrinării terenurilor aflate în posesia lui Damian Theodor intră la un moment dat și patronul BZI, Claudiu Asimionesei. În calitate de mandatar al lui Damian Theodor, Asimionesei cumpără de la Damian mai multe terenuri în Schitu Duca, ce însumează o suprafață de 7500 mp cu doar…25000 euro, terenuri rezultate dintr-o donații suspectă
Un iesean cu 8 clase, fără calificare sau loc de muncă, a reușit să se îmbogățească peste noapte din speculații imobiliare care incalca orice moralitate. Pe rolul instanțelor de judecată ieșene sunt înregistrate 226 de dosare care au ca obiect pretenții, plângeri contravenționale, contestații la executare sau ordonanțe prezidențiale de executare împotriva unor ieșeni care au fost executați în baza unr contracte de împrumut cu titlu executoriu. În contra unor sume modice pe care Damian Theodor le împrumuta unor ieșeni cu probleme financiare, acesta le executa bunurile, de la case, apartamente sau alte bunuri mobie. Așa se face că,în câțiva ani, Damian Theodor a reuși să arunce în stradă mai multe persoane și să își însușească bunurile acestora, sub această formă de cămătărie legalizată la notariat.
Avere din cămătărie – 7 apartamente și 2 mașini
Potrivit situației patrimoniale, prin această practică, Damian Theodor a reușit să își însușească 3 apartamentre în centrul Iașului – 2 pe b-dul Ștefan cel Mare și Sfânt nr.4, un apartament pe pe b-dul Ștefan cel Mare și Sfânt nr. 11, cu o pivniță afrentă, 2 apartamente pe strada Buridava și alte 2 apartamente pe strada Romană. Pe lângă acestea, Damian a mai reușit să execute și două bunuri mobile constând în 2 autovehicule Opel Astra și Renault Kangoo.

Ei bine, cu o astfel de avere dobândită prin dramele altora, acest speculant condamnat cu executare la o pedeapsă de 1 an și șase luni de închisoare în anul 2012, formulează mai multe cereri către instanțele de judecată pe rolul cărora erau instrumentate spețele sale de executare, prin care solicită ajutor public judiciar, fără a declara vreodată adevărata situație patrimonială. La sesizarea uneia dintre victimele ale, Aristotel Furtună, împotriva căruia Damian reușește să obțină o condamnare prin mărturii mincinoase, instanța se sesizează și îl obligă pe Damian Theodor la plata unei amenzi judicare de 2000 lei, reprezentând taxa de timbru aferentă cererii de chemare în judecată, și o altă amendă judiciară de 4000 lei, reprezentând dublul sumei de care a beneficiat cu titlu de ajutor public judiciar.
Ca în Cain și Abel, Damian își execută fratele fără milă
În anul 2009, Damian Theodor Andrei încheie șu propriul său frate, Damian Constantin Sorinel, un contract de împrumut cu titlu executoriu pentru suma de 15 mii euro, pe o perioadă de 2 ani. Conform clauzelor, dacă la termenul scandent, Damian Theodor nu și-ar fi putut recupera suma împrumutată, acesta ar fi intrat în posesia tuturor bunurile mobile sau imobile ale fratelui său. Imediat după data scadentă, fratele lui Damian este notificat de Biroul Executorului Judecătoresc Plumbu Sergiu Sebastian, să plătească de bună voie suma de 25 mi euro, în caz contrat urmând a proceda la vânzarea prin licitație publică a tuturor bunurilor, printre care și casa fratelui din strada Sărărie nr.41, și poprirea conturilor, ceea ce se și întâmplă.
Patronul BZI cumpără un domeniu la Schitu Duca, la preț de cameră de cămin
În anul 2015, Damian Theodor încheie un contract de vânzare – cumpărare, pentru o casă și un teren aferent în suprafață de 500 mp, în localitatea Schitu Duca, cu …1000 euro, cu tatăl său, Damian Tirel. Câțiva ani mai târziu, același Tirel Damian îi donează lui Damian Theodor toate bunurile sale din comuna Schitu Duca.Terenurile dobândite prin actul de donație ajung în posesia lui Claudiu Florin Asimionesei, administrator al cotidianului BZI, contra sumei de 25.000 euro. Surprinzător este faptul că la parafarea actului de vânzare cumpărare, Claudiu Asimionesei avea caltatea de mandatar al…vânzătorului Damian Theodor. Terenul cumpărat pe nimica toată în coasta Iașului însumează 7500 metri pătrați. Într-o zonă în care metrul pătrat de teren ajunge la peste 10 euro, Claudiu Asimionesei reușește să cumpere aceste terenuri cu aproximativ 3 euro mp.
Un alt contract suspect este încheiat cu familia Lupu Ovidiu și Daniela de la care Damian Theodor cumpără o casă de locuit cu un teren aferent de 2500 mp în Miroslava, cu imfimul preț de 2500 euro.

Un dosar instrumentat din pat
În cursul aceste luni, fostului fotoreporter Teo Furtună, primește o condamnare cu executare de 2 ani și 7 luni de închisoare, în urma unui denunț care nu se susține, făcut de Damian Theodor. Inițial, aspectele sesizate au făcut obiectul unei verificări în cadrul unei petiții, iar ulterior au făcut obiectul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lipsire de libertate și tâlhărie. Întregul proces în care este pus sub acuzare Aristotel Furtună este plin de nebuloase. Martorii acuzării au dispărut pe rând. Pe numele acestora au fost emise mandate de aducere, dar aceștia părăsiseră peste noapte locuințele de la adresele care figurau în dosar.
„Declaraţiile aşa zisei „persoană vătămată” Damian Theodor sunt în contradicţie totală cu declaraţiile „martorilor” propuşi chiar de către el, respectiv Ciobotariu Cristina Gabriela, concubina lui Damian cu care are un copil, și Periade Constantin, vecin şi prieten de şpriţ cu Damian. Mai grav este că, organele de urmărire penală cunosc faptul că Periade suferă de tulburări psihice, fiind dus chiar de către Poliţie şi Jandarmerie la spitalul Socola, având până în prezent „numai” 7 – 8 internări – concluzia: nici o îndoială pentru anchetatori!”, susține Aristotel Crin Furtună.
Potrivit acestuia, un alt martor în procesul intentat de Damian Theodor, este Glodan Şerban, un vecin cu Furtună, în vârsta de 91 de ani, cu care acesta este în duşmănie, și cu care a avut procese civile pe rol fix de 14 ani. Damian a introdus acest martor în cauză, iar organele de cercetare penală au „omis” legătura de prietenie dintre „martorul” Glodan Şerban şi Damian Th. Andrei, cel din urmă achitându-i lui Glodan o datorie de 30.000 lei, sumă pe care cel din urmă i-o datora lui Furtună.
Al doilea aspect de care anchetatorii nu au ținut cont este acela că după ce a dat, în data 13 martie 2017, declaraţii mincinoase împotriva lui Futună, Glodan Şerban i-a vândut imobilul-casă lui Damian Th. Andrei în luna ianuarie 2018, unde în prezent stă cu drept de „abitaţie viageră” în singurul imobil pe care îl deţinea.
“Un alt aspect contradictoriu este proba din cele două planşe foto în care apare numitul Damian Theodor Andrei cum stă pe pe canapea, manâncă şi bea vin, în imobilul meu, chiar în zilele în care susţine că a fost „sechestrat” de către mine – nefiind analizată! Timp de 3 ani şi 6 luni am fost cercetat pentru „lovire sau alte violenţe” şi „distrugere” şi brusc, s-a extins urmărirea penală şi pentru infracţiunea de „lipsirea de libertate”…! Impresia mea este că după aproape 4 ani de cercetare penală, dosarul în care am fost cercetat pentru primele două infracţiuni, se apropia de „prescrierea faptelor” şi ca să nu „moară” dosarul la „ei” au încheiat în viteză acest dosar – întocmind „rechizitoriu”! …”, susține Aristotel Furtună.
În concluzie, în baza administrării unor “probe imbatabile”, respectiv declaraţiile unor persoane cu probleme psihice – Damian Th. Andrei l-a reclamat pe Furtună de 3 (trei!) ori pentru infracţiunea de „sechestrare” în perioada anilor 2011-2016 şi alte opt fapte penale – toate „clasate”, a lui Periade Constantin, persoană cu antencendente grave de tulburări psihice şi sociale și a unui alt „martor” care este în duşmanie cu „inculpatul” , Glodan Şerban de 91 de ani, de la care „persoana vătămată” a cumpărat un imobil-casă), un ieșean este condamnat cu executare. Sistemul judiciar ieșean, ca în celebrul roman „Procesul” de Kafka.
Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + = 14