Filmul blatului total dintre procurori şi judecători în cazul violului de la Vaslui

0
48

Surse judiciare implicate în anchetarea magistraţilor care i-au eliberat pe cei şapte violatori din Vaslui au explicat filmul halucinant al blatului care a oripilat întreaga societate românească. Sunt implicaţi prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, Sorin Armeanu, judecătoarea de fond, Georgina Moldovan, doi judecători de la Tribunalul Vaslui şi una dintre familiile “înstărite” ale brutelor din Văleni.

Blatul numarul 1

Mai întâi, judecătoare de fond, Georgina Moldovan, a luat o decizie care a şocat întreaga opinie publică, eliberând trei dintre cei şapte violatori, care şi-au recunoscut fapta, în data de 9 aprilie 2015. Decizia a venit în contextul în care tatăl unuia dintre violatori este consătean şi prieten vechi cu soţul judecătoarei Georgina Moldovan.

La scurt timp după ce a luat această decizie suspectă, judecătoarea Georgina Moldovan a demisionat din funcţia de preşedinte al Judecătoriei Vaslui, cerând să fie detașată la Școala Națională de Grefieri pe un post de formator. În următorii trei ani, fosta judecătoare va ține cursuri de Procedură Penală. Însă, nu pentru mult timp, întrucât riscă să fie exclusă din magistratură.

Blatul numarul 2

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) care anchetează cazul au descoperit că, după ce Georgina Moldovan i-a eliberat pe cei trei, prim-procurorul de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Municipiului Vaslui, Sorin Armeanu, s-a opus recursului. Mai exact, procurorul de şedinţă a intenţionat să facă recurs la decizia judecătoarei de fond, din 9 aprilie, însă Sorin Armeanu l-a oprit.

Procedura spune că procurorul de şedinţă poate face recurs numai cu acceptul şefului său (în acest caz, Sorin Armeanu).

Blatul numarul 3

Familiile celorlalţi patru violatori rămaşi în arest au făcut recurs la Tribunalul Vaslui, cerând şi ei eliberarea din arest.

Sursele judiciare au declarat pentru Rrealitatea.net că prim-procurorul Sorin Armeanu ar fi fost cel care a intervenit pe lângă doi magistraţi de la tribunal, convingându-i pe aceştia să îi pună în libertate pe violatori. Aşa se face că, cu ajutorul familiilor înstărite ale violatorilor, unor judecători corupţi şi unui procuror şef rău intenţionat, cei şapte tineri din Văleni acuzaţi că ar fi violat o fată până la leşin se plimbă liberi, sfidând evidenţele.

Concluzia

Premierul Victor Ponta ia-a cerut ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, să rezolve ancheta care îi priveşte pe magistraţii de la Vaslui. Sursele noastre din CSM spun, însă, că ancheta era demarată de circa o lună, apropiindu-se de final, iar gestul premierului rămâne unul de imagine, lipsit de conţinut. Din datele adunate până în prezent, concluzia la care au ajuns anchetatorii este aceea că judecătorii şi prim-procurorul vor fi excluşi din magistratură. Acest lucru se va putea înfăptui până la finalul anului, întrucât procedura este una greoaie. Magistraţii vizaţi pot contesta decizia CSM la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

11 + = 13