Focar de infectie cu noul coronavirus la Spitalul de Copii “Sfânta Maria” din Iasi. Peste 30 de cadre medicale, confirmate pozitiv

0
66

Spitalul Clinic de Copii „Sfînta Maria” din Iaşi a devenit un focar de infectare cu noul coronavirus. In total, pana la acest moment, sunt confirmate 31 de cazuri de infectare cu virusul SARS-Cov-2 , inclusiv din randul cadrelor medicale din secţia de primiri urgenţe.

La nivelul judetului Iasi sunt inregistrate trei noi focare de COVID . La Centrul de Servicii Sociale Bucium unde au fost confirmate 7 cazuri, 3 salariați și 4 beneficiari. Un alt focar este înregistrat la ”Vital Medical Center” unde au fost confirmate 18 persoane, un beneficiar si 17 cadre. Un alt focar este la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Sfânta Maria” din Iași, aici s-au confirmat 31 de cadre medicale cu noul coronavirus, a avut loc o izolare a cazurilor confirmate la domiciliu și, desigur, a fost efectuată dezinfectia spațiilor unității. De asemenea, mai informăm cu privire la actualizarea numărului de persoane confirmate cu noul coronavirus în cadrul a trei focare COVID-19: la Spitalul de Boli Cronice ”Sf. Ioan” din Târgu Frumos, unde au fost confirmați cu noul coronavirus încă doi pacienți și un angajat, la Centrul de Îngrijire și Asistență pentru persoane adulte cu dizabilități Hârlău, unde au fost confirmați cu noul coronavirus încă 3 salariați și mai putem face referire și la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihici Hârlău, unde au fost confirmați cu noul coronavirus încă un beneficiar și doi angajați”, a declarat Marius Voicescu, purtator de cuvant al Directiei de Sanatate Publica Iasi.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here