FOTO. Premianti nascuti in ruine! Ghetoul de langa Carrefour Felicia si dramele familiilor care dorm sub cerul liber

1
76

La o aruncatura de bat de unul dintre cele mai mari supermarketuri din Iasi, asaltate zilnic de mii de ieseni care isi permit sa-si umple pana la refuz cosurile de cumparaturi, o familie se zbate in saracie si foame. Printre darmaturile unor foste hale dezafectate situate intre Carrefour Felicia si fabrica de confectii a Irinei Schrotter  trăiesc 13 suflete. Printre aceștia se află și familia Lefter, compusă din 5 membri, doi părinți și trei copii, Ionuț (5 Ani), Iasmina (9ani) și Ionela (13 ani).

Sunt acolo de 7 ani și au locuit într-una din aceste clădiri părăsite până anul acesta în luna mai, când au fost dați afară și au stat 4 săptămâni sub cerul liber lângă o conductă de gaz din zonă. Practic, cel putin unul dintre copii s-a nascut in acele ruine.

După ce s-a liniștit situația au găsit un adăpost tot în zonă dar mai îndepărtat de stradă și speră să fie lăsați să poată trăi acolo în pace, dacă se poate spune așa. Sunt într-o situație foarte grea, singurul venit este pensia tatălui lor, de 800 lei, care abia le ajunge să ducă traiul de pe o zi pe alta. Nu au curent, nu au sursă de încălzire, nu au niciun fel. De condiții…Chiar și așa, copiii sunt îngrijiți, merg la școală școală și părinții încearcă să îi susțină cum pot. Iasminei îi place dansul și are numeroase diplome și medalii. I-am întrebat dacă a venit lumea să îi ajute și au spus că doar la Crăciun au fost, de atunci nimeni nu a mai venit…Mi-au spus că cel mai importat lucru pentru ei este să achiziționeze o sursă de încălzit camera – o sobă mică , tip Godin pe care nu și-o permit, costă în jur de 1000 lei. De asemenea le-ar mai trebuie și un generator pentru a avea sursa de electricitate”, a descris situatia Grozavu Ioan Andrei, managerul unui ONG din Iasi care ofera sprijin pentru educarea, cultivarea și dezvoltarea cunoștințelor și abilităților, tinerilor defavorizați.

Oamenii de bine care doresc sa ajute aceasta familie pot sa contribuie cu donații constând în bani în contul Asociația GISU Cont IBAN lei – RO47RNCB0178145583090001, deschis la Banca BCR, sau materiale (alimente, îmbrăcăminte, încălţăminte, rechizite şcolare, materiale igienico-sanitare, ș.a). Pentru  detalii, iesenii au la dispozitie numarul de telefon: 0754276294.

Marius GAVRILESCU

 

1 COMMENT

  1. Si Protectia Copilului cum ajuta? Stand in birou si facand acte? Alooo, CJ-ul , ca e in gradina voastra Protectia, ce faceti cu penalii astia care asteapta sa treaca luna si sa ia leafa?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here