Prelegerea „Oameni de geniu în știință – Nikola Tesla”

0
64

Complexul Muzeal Național „Moldova” Iaşi – Muzeul Ştiinţei şi Tehnicii „Ştefan Procopiu” și Asociația Culturală „Noua Acropolă” vă invită la un nou eveniment sub genericul „Oameni de geniu în știință” – o prelegere dedicată inventatorului, fizicianului şi inginerului Nikola Tesla. Prezentarea va fi susținută de Andrei Dumitru.

Este dificil să ne imaginăm lumea actuală fără electricitate, telefonie mobilă, radio sau alte elemente care fac parte din viața noastră de zi cu zi. Toate acestea și multe alte aspecte sunt posibile datorită inteligenței și intuiției sclipitoare ale marelui om de știință Nikola Tesla. A fost un adevărat idealist, care a văzut în cele mai multe din cazuri binele din oameni și a luptat până la sfârșitul vieții pentru a ajuta umanitatea să scape de războaie, întuneric și ignoranță.

Evenimentul va avea loc marţi, 9 aprilie 2019, ora 18.00, în Sala „Ștefan Procopiu”, de la Palatului Culturii. Participarea este gratuită, în limita locurilor disponibile.

Asociația Culturală „Noua Acropolă” din România, înființată în anul 1990, are ca principal obiectiv promovarea valorilor culturii universale, prin intermediul cursurilor și al conferințelor pe teme de filosofie, psihologie, istoria religiilor, artă, știință, civilizații vechi, științe hermetice, propunând o abordare globală, comparată a filosofiilor, științelor, religiilor și artelor.

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here