Gasti de interlopi politici sau alesi locali? Comunitati iesene sabotate de consilierii locali ai PNL, cu girul lui Costel Alexe

0
161

PNL Iasi, sub conducerea baronasului Costel Alexe, a inceput hotiile in judet! La 3 luni de instaurarea noilor guvernari locale, primarii liberali din judetul Iasi au facut sa dispara terenuri, sa acorde suprafete de teren catre rude, sa-si angajeze neamurile in functii publice, iar acolo unde nu le iese, ameninta, santajeaza sau boicoteaza sedintele de Consiliul Local, neinteresandu-i de soarta oamenilor, ci doar de interesul lor direct.  

Atacurile si amenintarile PNL-ului la adresa USR –PLUS in teritoriu nu mai contenesc. Este un raboi in toata regula intre PNL si USR in tot judetul , razboi pe care USR nu este dispus sa-l piarda si va lupta pentru interesele cetatenilor pana la capat, indiferent de amenintarile hilare si puerile ale liderilor PNL Iasi, Mihai Chirica si respective nanasul drujba Costel Alexe”, este pozitia unanima a alesilor locali ai USR-PLUS.

La Mircesti, de exemplu, ultima sedinta de Consiliu Local a fost suspendata din cauza consilierilor liberali care au boicotat sedinta.

În data de 29.12.2020 orele 11, la căminul Cultural din loc Mircești a fost convocată ședință ordinară. Aceasta a fost suspendată deoarece nu a fost întrunit cvorumul din cauza faptului că nu s-au prezentat consilierii locali PNL, sfidand si nepasandu-le de cetatenii din comuna Mircesti”, a subliniat Leon Balteanu.

Sabotorii comunei Mircesti. Printre ei si fostul primar

Cei care au boicotat sedinta si implicit interesele comunitatii sunt consilierii Antăluț Petre (fost primar)-nemotivat; Gherghiceanu Pavel-plecat din localitate; Hălănduț Claudiu-nemotivat; Cazone Valentin-probleme de sănătate; Dochițanu Virgil-“nu s-a putut, nu a avut încotro”; Beșleagă Ioan-nemotivat.

Potrivit situației financiare a comunei Mircesti, la Secțiunea Funcționare aceasta are o datorie de aproximativ 143.700 Lei, in timp ce la Dezvoltare, datoria se ridica la aproximativ 245.616 lei. Totodata, ca o mostenire neagra din partea unuia dintre sabotori,primaria mai are si două credite restante, cumulate, în valoare aproximativă de 2.572.801 Lei.

La  ultima rectificare bugetară pe Funcționare, UAT Mircești, nu a primit nimic! Am depus cereri de alocare fonduri de la Consiliul Județean Iași. M-am deplasat la Ministerul de Finanțe și Dezvoltării unde am discutat pe aceasta temă, am cerut lămuriri, am depus cereri de finanțare, iar răspunsul a fost că este o lista dată de la județ. Momentan, datorită faptului că majoritatea în consiliu este deficitară nu se poate aduce un audit financiar. Voi face tot posibilul pentru a aduce comuna pe linia de funcționare și voi merge din nou pe la toate instituțiile pentru a rezolva problemele financiare“, a declarat primarul comunei Mircesti, Leon Balteanu.

Marius GAVRILESCU

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here