Turul Marilor Tunuri din Iasi! Distrugerea unor simboluri industriale intr-un oras ghidat de o administratie penala

0
62

Sâmbătă, 21 noiembrie 2015, de la ora 11.00, România Curată invită ieșenii la Turul Marilor Tunuri date în orașul nostru.
Traseul Turului Marilor Tunuri din Iași este: Fabrica de bere din Păcurari – Fabrica de Țigarete – Uzina Nicolina – Primăria – Teii de pe Bdul Ștefan cel Mare – Consiliul Județean.
Ghizii ieșenilor vor fi jurnaliștii Nelu Păunescu, Ionuț Benea, Ștefan Daraban și profesorul Liviu Antonesei. Voluntari și jurnaliști vă vor spune povestea unor edificii reprezentative la un moment dat pentru viața orașului. Reperele alese reprezintă o oglindă a decăderii și distrugerii patrimoniului industrial al orașului Iași. Vom vizita principalele centre ale corupției locale.
Pentru a participa, înscrie-te folosind acest link!
http://goo.gl/forms/wPEVqjRPaX
Rea intenție, ignoranță, dezinteres, toate acestea au făcut ca fabricile de Țigarete, de Bere și Nicolina să-și închidă porțile, să fie lăsate în paragină, urmând drumul dispariției. Clădiri industriale, care erau considerate de patrimoniu, nu mai există; au rămas în picioare doar în amintirea foștilor lucrători. Pe lângă cele trei obiective, organizatorii au mai așezat pe harta tunurilor ieșene și povestea teilor tăiați pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt. Tot în centrul orașului, pe același pietonal, se va povesti despre dosarele și problemele cu justiția pe care le au Gheorghe Nichita – primarul suspendat al Iașului și Cristian Adomniței – președintele suspendat al Consiliului Județean. Cei doi erau considerați, la un moment dat, cei mai influenți oameni politici locali.
Veniți alături de noi pentru ca împreună să dovedim că nu mai suntem dispuși să tolerăm hoția!
România Curată pune la dispoziție un autocar, iar formarea grupului se va face pe pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt, în fața Mitropoliei.
După completarea formularului de aici http://goo.gl/forms/wPEVqjRPaX veți primi pe mail confirmarea participării dumneavoastră. Numărul de locuri fiind limitat în autocar, participarea se face în ordinea înscrierii. Pentru detalii, scrieți-ne pe adresa contact@romaniacurata.ro

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here