Inca un contract pe bani publici cu Conest-ul. Începe modernizarea străzii Strugurilor, Aleii Strugurilor și Tudor Neculai

0
50

Primaria Iasi a atribuit saptamana aceasta contractul privind modernizarea străzii Strugurilor și aleilor Strugurilor și Tudor Neculai. În urma licitației, câștigătoare a fost desemnată Asocierea SC Conest SA – SC Mecon Iași SRL pentru o sumă de 15.453.258,15 lei, fără TVA (18.389.377,2 lei, cu TVA).

După aproximativ un an și jumătate am reușit să semnăm contractul pentru modernizarea acestor străzi importante. Strada și aleea Strugurilor rămăseseră zone abandonate. Oamenii de acolo nu mai aveau accesibilitate, se construiește încontinuu. Este o zonă rezidențială în dezvoltare. Aleea Tudor Neculai, o cale de circulație paralelă cu bulevardul Nicolina, este deosebit de importantă mai ales la orele de vârf. În paralel am discutat și cu ceilalți furnizori de utilități să finalizeze partea de extinderi și modernizări pentru rețelele de alimentare, în special pentru rețeaua de energie electrică care este, în continuare, deficitară pe zona Galata”, a declarat primarul Municipiului Iași.

Strada Strugurilor are o lungime de 1.487,85 metri, aleea Strugurilor de 2.192,12 metri și aleea Tudor Neculai de 2.212,06 metri. Modernizarea arterelor rutiere menționate va consta în realizarea unei îmbrăcăminţi din mixturi asfaltice cilindrate la cald, corectarea profilului longitudinal şi transversal al străzii, asigurarea scurgerii apelor pluviale, refacerea trotuarelor, montarea bordurilor, precum și aducerea la cotă a căminelor de canalizare și a gurilor de scurgere.

Deschiderea ofertelor pentru această licitație a avut loc pe 31 iulie. Procedura a fost estimată la 18.482.229 lei, fără TVA (21.993.852,51 lei, cu TVA), municipalitatea primind trei oferte tehnico-economice. Acestea au fost depuse de SC Geiger Transilvania SRL, Asocierea SC Conest SA – SC Mecon Iași SRL și Asocierea SC Con Ted Company SRL – SC Construcții Gabap SRL – SC Test Prima SRL Suceava.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 1 =