Inca un nebun la sefia unei institutii a statului. Şeful ANI vrea declaraţii de avere de la toti romanii

0
83

Horia Georgescu nu mai poate trăi fără să ştie averile românilor, persoane fizice. Pentru un sistem mai eficient de confiscare a averilor în cazuri de corupţie, preşedintele Agentiei Nationala de Integritate (ANI) vrea ca toţi românii să completeze declaraţii de avere. În acest sens, Georgescu speră să convingă Parlamentul să schimbe legea.
„Declaraţia de patrimoniu şi venituri trebuie depusă doar de persoanele fizice suspectate de evaziune fiscală şi care sunt supuse verificării fiscale demarată în urma descoperirii unor discrepanţe majore între acumulările de avere şi veniturile declarate. Depunerea declaraţiei se face doar la cererea organului fiscal. Prin urmare nu toţi românii vor trebui să depună declaraţii de avere începând cu 2014”, a spus seful ANI. Şi cum in aceasta tara toata lumea este supecta de ceva, nimeni nu va fi scutit de la aceasta noua tracasare din partea statului.
Secretarul general al Agentiei Nationale de Integritate, cea care are ca principala atributie verificarea averilor politicienilor, este brasoveanul Horia Georgescu, care şi-a cumpărat anul trecut, în câteva luni, o vilă şi două apartamente cu 450.000 de euro.
Horia Georgescu este fiul colonelului Marian Georgescu, fost comandant pentru o lunga perioada, vreo zece ani, al Penitenciarului Codlea. Asta dupa 1990, pentru ca inainte comanda prin Securitate. In mod natural, apropiat al clicii fesenisto-pdeseristo-pesediste care a spoliat Brasovul. El insusi un talentat investitor. Se povesteste ca bazele imperiului financiar al miliardarului Ioan Neculaie, patronul uzinelor “Roman” si al FC Brasov, s-au pus la penitenciarul Codlea. Pe la inceputul anilor ’90, cand intreprinzatorul Neculaie prindea, ca din intamplare, un contract extrem de gras cu institutia detinuta de Georgescu. In 2006, pensionarului Georgescu i se descopereau nebanuite valente de manager sportiv, fiind numit manager al FC Brasov. De asemenea, Georgescu este bun si vechi tovaras cu fostul profesor de socialism stiintific, Gheorghe Fulga care, dupa un stagiu pe la sefia Serviciului de Informatii Externe, a ajuns si el manager prin ograda lui Neculaie: presedinte al CA de la “Roman” SA..
Evident ca tanarul Horia Georgescu a facut cariera strict in baza calitatilor personale. Si este un profesionist desavarsit, care nu amesteca relatiile tatalui cu propria activitate. Dimpotriva. Exemplu: pe cand tatal era comandant de puscarie si oropsea interlopii Brasovului, Horia alina suferintele prietenilor si rudelor acestora. Le tinea companie prin cluburile si discotecile Brasovului, le scotea femeile la plimbari romantice sau ii ajuta in disputele intelectuale cu alti cetateni care nu se manifestau respectuos.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here