Incubator si aparat de ventilatie mecanica, donate Spitalului de Copii din Iasi de catre Salvati Copiii si Libris Brasov

0
73

Salvaţi Copiii România și Libris Brașov (Libris.ro), cea mai mare librărie online, au donat Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași un incubator performant și un aparat de ventilație mecanică, în valoare de peste 41.000 de euro. Anul trecut, Salvați Copiii a mai donat spitalului un ventilator, în valoare de 17.000 de euro.
Prematurii au nevoie de îngrijire specială încă din primele clipe: pe lângă eforturile medicilor, aceștia au nevoie de echipamente medicale performante pentru a supraviețui. De multe ori, un incubator sau un ventilator fac diferența între viață și moarte. Ne dorim să salvăm cât mai mulți bebeluși și să dotăm maternitățile din România cu aparatura atât de necesară. Mulţumim Libris Brașov pentru sprijin şi generozitate, a declarat Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România.
Libris Brașov s-a alăturat proiectului Salvați Copiii de reducere a ratei mortalității infantile în România din decembrie 2014, metoda pusă la dispoziția utilizatorilor fiind una foarte simplă. La fiecare comandă plasată pe Libris.ro, acestora li se oferă opțiunea de a dona pentru Salvați Copiii 1 leu, 3 lei, 5 lei, 10 lei sau o altă sumă.
Parteneriatul cu Salvați Copiii este pentru noi o lecție de viață. Am învățat că fiecare gest contează, că lucrurile mari, durabile, se construiesc în pași mici, prin consecvență, având alături de tine oameni frumoși. Rezultatul campaniei desfașurate din decembrie 2014 pe Libris.ro este meritul celor 135.500 de clienți Libris care au ales să doneze atunci când au plasat o comandă pe Libris.ro. Nu e puțin lucru ca, prin intermediul unei librării online, în mai puțin de 2 ani, să aduni peste 100.000 de euro. 23% din clienții Libris Brașov au făcut posibil acest rezultat. Le mulțumim lor pentru încrederea pe care ne-au acordat-o nouă și partenerilor de la Salvați Copiii, dar mai ales pentru că au înțeles că fiecare dintre noi este responsabil pentru modul în care arată societatea în care trăim și pentru viitorul copiilor noștri.” , a declarat Laura Țeposu, Director Dezvoltare Libris Brașov.
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași asigură asistenţă medicală pediatrică de înaltă specialitate pentru municipiul şi judeţul Iaşi, precum şi pentru celelalte șapte judeţe ale Moldovei. De la începutul anului până în prezent, în cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași au fost internati un numar de 32.266 copii, dintre care 1.023 în secția de Terapie Intensivă Pediatrică. Un numar de 37 de pacienți au avut nevoie de suport ventilator continuu.
„Aparatul de ventilație mecanică este extrem de binevenit, necesitatea sa fiind impusă de situațiile frecvente în care mai mulți pacienți au avut nevoie concomitent de suport ventilator, întrucât aici sunt îngrijiți copii cu boli grave din toata zona Moldovei. Deoarece, printre pacienții îngrijiți, se află adesea nou-născuți, și incubatorul primit ne este de un real ajutor, în secție existând doar unul – cifră absolut insuficientă pentru asigurarea unei îngrijiri optime pentru această categorie de vârstă. Este al doilea an de colaborare cu Organizația Salvați Copiii și profităm de această ocazie pentru a le mulțumi pentru sprijinul acordat, întrucât scopul nostru comun este un act medical de calitate, pentru scăderea mortalității și morbidității infantile”,a declarat dr. Violeta Ștreangă, medic primar Secția Clinică Pediatrie I.
Echipamentele medicale insuficiente reprezintă o problemă frecventă în România, conform datelor din analiza Salvați Copiii privind situația maternităților din România – 13% dintre maternitățile de nivel I nu au niciun incubator standard pentru nou-născuții prematuri, 56% dintre maternitățile de nivel II nu au ventilator pentru suport respirator și 14% dintre maternitățile de nivel III au o singură masă de reanimare pentru copii.
Potrivit aceluiași studiu, personalul insuficient, analizele vitale care nu pot fi efectuate noaptea sau în zilele de sărbătoare, numărul redus de linii de gardă, rata mare a nașterilor prin cezariană și logistică medicală depășită sunt alte probleme reclamate de maternitățile din România.
La fiecare șase ore, în România moare un copil mai mic de un an. Ţara noastră se menţine pe primul loc în Uniunea Europeană privind mortalitatea infantilă, cu o rată de 8 la 1000 de nou-născuţi vii, în 2015. Aceşti copii ar putea trăi dacă maternităţile ar avea suficiente echipamente medicale performante. Prin proiectul Fiecare Copil Contează, organizaţia Salvaţi Copiii a reuşit până în prezent să doteze 58 de maternităţi cu incubatoare, mese de resuscitare şi aparate de ventilaţie. În 2016, Salvaţi Copiii România îşi propune dotarea a 29 de maternităţi și secţii de nou-născuţi din întreaga ţară.
Cei care doresc să susţină demersul Salvaţi Copiii de reducere a mortalității infantile în România o pot face cu un sms lunar la 8844 cu textul „SALVEZ”, în valoare de 2 Euro.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here