Întâlnire între G.A.L.-uri şi firmele ieşene la Camera de Comerţ

0
58

Miercuri, 30 august, oamenii de afaceri care doresc să dezvolte o afacere în mediul rural sunt aşteptaţi la Camera de Comerţ, la o întâlnire cu reprezentanţii Grupurilor de Acţiune Locală (G.A.L.) din judeţul Iaşi.

Întâlnirea are ca scop informarea reciprocă pe marginea sursei de finanţare pe care G.A.L.-urile o pun la dispoziţie pentru dezvoltarea unor afaceri în mediul rural, atât afaceri agricole, cât şi non-agricole.

De asemenea, la întâlnire sunt aşteptaţi să participe şi reprezentanţi ai administraţiei publice locale.

G.A.L.-urile sunt parteneriate de tip public-privat, cu rol important în mediul rural, contribuind la dezvoltarea zonei de pe raza teritoriului de activitate (mai multe comune grupate), având propriile bugete de finanţare a proiectelor.

Ne propunem să aducem la aceeaşi masă a discuţiilor oamenii de afaceri care ar putea să-şi deschidă sau să-şi extindă afacerile în mediul rural, beneficiind în acest sens scop de o finanţare nerambursabilă, cu reprezentanţii celor 12 G.A.L.-uri de pe teritoriul judeţului Iaşi, pentru a se informa cu privire la ce sunt      G.A.L.-urile, ce investiţii sau bugete pot fi accesate, cât este de flexibil şi facil mecanismul de accesare. G.A.L.-urile au mai multe măsuri prin care acordă finanţare, printre care: dezvoltarea de întreprinderi mici, organizarea de activităţi non-agricole, dezvoltare locală şi de infrastructură. Cred că participarea firmelor la această întâlnire ar fi foarte benefică pentru ambele părţi: G.A.L.-urile încearcă să atragă investiţii în mediul rural, iar oamenii de afaceri pot să găsească în acest mecanism de organizare şi finanţare o oportunitate foarte bunăa declarat Paul Butnariu, Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi.

Întâlnirea va avea loc miercuri, 30 august 2017, la sediul Camerei de Comerţ din Iaşi, B-dul Carol I nr. 27, Dealul Copou, între orele 10.00-12.00.

Participarea este gratuită, dar condiţionată de confirmare prealabilă prin formular online www.cciasi.ro sau pe e-mail cciasi@cciasi.ro, până marţi 29 aug., ora 14.00.

Marius GAVRILESCU

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here