Investitii de zeci de milioane de euro intr-o gaura neagra a administratei Chirica

0
63

Primăria Municipiului Iaşi intenţionează să acceseze o finanţare de 12 milioane de euro pentru Parcul Ştiinţific şi Tehnologic Tehnopolis.

Fondurile pot fi obţinute prin intermediul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020: Axa 1- Promovarea Transferului Tehnologic. Iniţiativa face obiectul unui proiect de hotărâre care va fi supus dezbaterii consilierilor locali în şedinţa extraordinară de joi, 28 decembrie.

Proiectul are în vedere accesarea fondurilor europene de către asociaţi, prin aplicantul principal Primăria Municipiului Iaşi, prin alocarea cotei de 50% din bugetul de 12.000.000 euro al proiectului şi reflectarea acestuia în cote de finanţare în bugetul Municipiului Iaşi şi al Judeţului Iaşi şi 10% din bugetul de 200.000 euro al proiectului prin reflectarea acestuia în cote de finanţare în bugetul Municipiului Iaşi şi al Judeţului Iaşi.

În nota de fundamentare a proiectului este subliniat faptul că Parcul Ştiinţific şi Tehnologic Tehnopolis Iaşi, în calitate de beneficiar, este eligibil, fiind singurul parc ştiinţific din regiune.

De asemenea, la baza necesităţii acestui proiect se află mai multe premise, precum dezvoltarea accelerată şi durabilă a municipiului Iaşi ca pol de creştere a sectorului IT şi necesitatea existenţei unui parc ştiinţific modern, interesul membrilor asocierii de a sprijini mediul de afaceri, de a susţine inovarea şi transferul de tehnologii, precum şi dezvoltarea domeniului cercetării şi inovării, stimularea cooperării între mediul universitar, Parcul Ştiinţific şi Tehnologic, autorităţile locale şi sectorul productiv.

Directorul general al Tehnopolis câştigă peste 9000 de lei pe lună, cel economic, 8.500 de lei pe lună, iar unii experţi au avut sporuri în valoare de 40% din salariu. Mai mult, salariul mediu la Tehnopolis este de 3.000 de lei pe lună. In ce priveste excercitiile financiare si rapoartele de activitate la aceasta societate, acestea continua sa fie o necunoscuta.

Marius GAVRILESCU

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here