Japca la …podetul electoral. Infaptuiri edilitare cu firme clientelare – 150.000 euro pentru repararea podetului de la primaria PSD Tibana

0
67

Podul de pe drumul județean 248A, de la intrarea în Țibana, va fi reparat, anunta Maricel Popa, presedintele CJ Iasi. În acest sens, Direcția Județeană de Administrare a Drumurilor și Podurilor a semnat cu firma SC Tehnoforest contractul de reparații în valoare de 699 135 lei cu TVA, banii fiind asigurați din bugetul Consiliului Județean Iași. Practic, dupa 3 ani in care acest podet de 3 metri a fost ignorant de autoritati, Popa aloca acum o suma imensa (n.r. imensa si prin faptul ca structura de rezistenta a podului nu este afectata, ci doar stratul de baza, binderul si stratul de uzura) fara a se preciza procedura prin care a  fost atribuita aceasta lucrare…de reala reverberatie edilitara.

Cum orice impostor isi ascunde incapacitatea administrativa dupa deget, si seful CJ Iasi a gasit repede tapii ispasitori  pentru starea actuala a podului- drumarii. Datorita sau din cauza acestora, Popa mai stoarce bugetul judetului e alti 150 de mii de euro pe care ii va directiona cate firmele clientelare in vederea montarii unor platforme de tonaj.

În vederea protejării drumurilor și a depistării conducătorilor auto care nu respectă limita de încărcare, DJADP va amenaja șase platforme pentru verificarea tonajelor autovehiculelor. Investiția va costa 623 439 lei cu TVA, iar execuția va dura 60 de zile de la data începerii lucrărilor. Este necesar să monitorizăm traficul greu pe drumurile județului deoarece unii conducători auto nu respectă limita până la care pot fi încărcate autocamioanele pe care le conduc. Am avut situații în care drumuri abia refăcute au fost deteriorate de suprasarcina mașinilor mari. Este nevoie de responsabilitate și responsabilizarea tuturor participanților la trafic, dacă vrem să avem drumuri bune”, a spus Popa.

De la data semnării ordinului de începere a lucrărilor, constructorul va avea la dispoziție 60 de zile pentru a termina lucrarea, în caz contrar, fiind aplicate penalități.

Platformele pentru verificarea tonajelor autovehiculelor vor fi amplasate în următoarele locații :

– DJ 208: Paşcani – limita jud.Suceava. km. 30+050, partea stângă, (ieșire din municipiul Pașcani);

– DJ 208: Paşcani – limita jud.Suceava, km. 44+400. partea stângă, (ieșire din localitatea Lespezi);

– DJ 248 ; laşi – Scânteia, km.9+800, partea dreaptă (ieşire localitatea Dumbrava);

-DJ 248 : laşi – Scânteia, km.27+300, partea stângă ( localitatea Scânteia);

-DJ 282C : Țigănaşi -Vlădeni. km. I +500. partea dreaptă (intrare localitatea Țigănași);

-DJ -282 B : Şipote – Plugari, km. 34+500. partea dreaptă ( ieşire localitatea Plugari).

Marius GAVRILESCU

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here