Judetul Iasi se pregateste pentru o iarna grea. Stocuri de materiale antiderapante, utilaje si sisteme GPS, pregatite pentru ce e mai rau

0
54

Pe fondul ultimelor informari meteo, care anunta schimbarea vremii, cu ninsori si viscol la nivelul intregului judet, preşedintele interimar al Consiliului Judetean Iasi, Victorel Lupu, a anuntat, in aceasta dimineata, ca institutia pe care o conduce, prin societatile din subordine, este pregătita să asigure activitatile de deszapezire, cat si mentinerea unei circulaţii în condiţii normale pe drumurile judeţene.

Astfel, pentru situatia de deszapezire sunt pregatite sa intervina un numar de 40 de utilaje,  mai exact 17 camioane cu sărăriţă, 11 autogredere, 6 freze de zăpadă şi 6 încărcătoare frontale, din care 35 în aşteptare (tot timpul la dispoziţia Direcţiei de Admnistrare a Drumurilor şi Podurilor Iaşi) şi 5 la cerere (pentru situaţii de urgenţă). Principalele baze de deszăpezire sunt la Iaşi şi Târgu Frumos, la acestea adăugându-se cea de la Paşcani, precum şi cele trei baze de suport de la Ţibăneşti, Vlădeni şi Răducăneni.

La acest moment, Direcţia Judeţeană de Administrare a Drumurilor şi Podurilor Iaşi are în stoc 3837 tone de nisip şi 847 tone de sare. În funcție de evoluția condițiilor climatice, cantitățile se vor suplimenta, în vederea desfășurării activității în condiții optime”, a precizat Sebastian Tataru, purtatorul de cuvant al Consiliului Judetean Iasi.

Suma decontată pentru activitatea de deszăpezire în perioada noiembrie-decembrie 2015 a fost de 1 227 853,23 lei. Comparativ, în aceeaşi perioadă a anului 2014, pentru activitatea de deszăpezire s-au cheltuit 1 867 428,61 lei.

Totodata, utilajele care sunt  utilizate la deszăpezire sunt monitorizate prin sistem de supraveghere de tip GPS. Link-ul pentru monitorizarea utilajelor de pe internet îl puteţi accesa de pe site-ul instituţiei: www.icc.ro (GPS utilaje deszăpezire).

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here