La spitalul lui Adomnitei de la Suceava e ordine, in spitalele din subordinea CJ Iasi este haos – „O maternitate a groazei si alte doua spitale fara manageri”

0
73

Cristi Stanciu, liderul de grup al consilierilor județeni PSD, i-a transmis o scrisoare deschisa lui Cristian Adomnitei, presedintele Consiliului Judetean Iasi, prin care trage un semnal de alarma asupra deficientelor manageriale la spitalele aflate in subordinea institutiei judetului. Aceasta reactie a grupului PSD din CJ Iasi vine mai ales dupa cele doua demisii ale managerilor de la Spitalul de Boli Infectioase si de la Maternitatea Cuza Voda, care s-au produs in ultimele zile.
„Vă facem cunoscut faptul că jumătate din spitalele aflate în administrarea CJ Iasi se află în aceste zile în sincopă managerială. Evolutia defavorabilă a început cu Maternitatea „Elena Doamna”, confruntată cu grave disfuncționalităti care au condus la moartea unui bebelus. Acolo ati instalat director interimar o persoană membră a PNL. Problemele au continuat atât la Maternitatea „Cuza Vodă”, cât si la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. Ati rămas, din nefericire, singurul care trebuie să ia decizii în privinta funcționării acestor unități spitalicesti. Spunem „din nefericire” întrucât sunteti cu totul străin de realitățile cu care se confruntă funcționarea sistemului medical care se află în administrarea CJ Iași. Managerii își dau demisia pe capete fără ca dvs. să știți sau să fiți informat măcar de intențiile acestora, astfel încât să evitați situația de vid managerial și să acționați în cunoștință de cauză. Sunteți mereu surprins de evenimentele neplăcute din propria ogradă, poate și din cauză că purtați mai mult grija a ceea ce se întâmplă în curțile altora. Dacă nu știți că un director de spital din subordinea dumneavoastră lasă brusc locul vacant înseamnă că vă aflați într-o gravă criză de autoritate. Pericolul iminent care-i pândește și pe doctori și pe pacienti în aceste momente de vacuum administrativ, vizează calitatea serviciilor medicale care trebuie prestate și, mai mult sau mai puțin indirect, vă puteți face răspunzător de orice periclitare a actului medical care se consumă în aceste spitale.
Opinia publică ieșeană știe că dețineți calitatea de acționar la un spital privat din alt județ (Centrul Medical Arcadia Bucovina), deci sunteți un fel de investitor în servicii de sănătate, unde probabil lucrurile merg ca pe roate. În același timp, ieșenii sunt obligați să sufere din cauza managementului administrativ defectuos, lipsit de o minimă predictibilitate și de capital de încredere din partea subordonaților și care are efecte nocive inclusiv la nivelul conducerii spitalelor din subordinea CJ Iași.
Pentru a stopa această hemoragie de demisii la vârful unităților spitalicești, vă solicităm să vă exercitați cu responsabilitate prerogativele de președinte al Consiliului Județean Iași și să acționați în cazul tuturor spitalelor din subordinea CJ cu interes și profesionalism. Grija pentru sănătatea ieșenilor care calcă pragul spitalelor administrate de CJ și pentru buna funcționare a acestora din urmă nu este opțională!”, este mesajul transmis lui Cristian Adomnitei, de grupul consilierilor PSD.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here