Merge pe jos 56 de km pana la serviciu, pentru a-si intretine sotia bolnava. Povestea impresionanta a barbatului de 61 de ani

0
76

Un barbat de 61 de ani, care este angajat ca portar, merge pana la serviciu pe jos 56 de kilometri aproape zilnic, ca sa-si poata intretine sotia bolnava.
Steven Simoff lucreaza la Lakeside Casino, din Osceola, Iowa, dar locuieste in Davis City, la mai bine de 6 ore de mers pe jos pe marginea drumului. Pentru a ajunge la serviciu la ora 23:00, cand incepe tura lui, Steven pleaca de acasa la ora 15:30 si merge pe jos chiar daca e canicula, ploua sau viscoleste, relateaza The Des Moines Register.
Barbatul locuieste impreuna cu sotia lui, Renee, care primeste o pensie de boala, si cu nepotul lor de 22 de ani, care momentan nu are loc de munca. Au inceput sa aiba probleme financiare acum 9 ani, cand Renee a facut un accident vascular, dupa care au urmat mai multe atacuri de cord.
La cazinou, Steven castiga 9 dolari pe ora si spune ca familia nu-si poate permite sa locuiasca mai aproape de locul sau de munca, intrucat pretul chiriilor este mult mai mare in aceasta zona.
Steven are masina, dar spune ca foarte rar isi poate permite sa cumpere combustibil pentru ea. “Norocul” sau este acela ca dimineata, la intoarcere spre casa, cea mai mare parte din drum este parcurs cu masina unui coleg de munca, acesta locuind la 10 kilometri distranta de el.
Steven spune ca rar se gaseste cate un sofer care sa-l ia in masina si sa-l duca spre serviciu si, pentru ca merge atat de mult pe jos, este nevoit sa-si cumpere incaltaminte noua o data la doua luni.
In ciuda varstei destul de inaintate, Steven nu se plange niciodata si spune ca nu s-a imbolnavit din cauza drumurilor. Toti cei care il cunosc ii admira sacrificiul, dar el spune ca isi face datoria fata de familie.
Simoff parcurge pe jos mai multi kilometri decat James Robertson, 56 de ani, din Detroit, care a impresionat atat de mult cu povestea sa incat s-au strans pentru el 350.000 de dolari in urma unei campanii online.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here