Medici de la Spitalul Spiridon, cercetati pentru ca preluau dispozitive medicale de la cadavre si le montau pacientilor

0
86

UPDATE Conform anchetatorilor, doi medici, Dan Tesloianu, din Iași, și Eduard Belu, care lucrează la Secția de Cardiologie din cadrul Spitalului Militar Regina Maria din municipiul Brașov, dețineau un ONG prin care introduceau banii în circuit legal. Din acei bani, cei doi medici ar fi construit o casă de vacanță într-o arie naturală protejată. Anchetatorii verifică acum cum au obținut avizele.
După efectuarea perchezițiilor domiciliare, echipele constituite împreună cu organele de control din cadrul A.N.A.F. – Direcția Generală Antifraudă Fiscală-Direcția regională antifraudă fiscală Suceava vor efectua controale specifice, în vederea luării măsurilor legale cu privire la operațiunile derulate de societățile comerciale vizate, în domeniul producerii și distribuției de echipamente și dispozitive medicale.
De asemenea, vor fi puse în executare nouă mandate de aducere ale persoanelor cercetate în cauză și vor fi citați mai mulți martori, în vederea audierii, activitățile urmând a fi desfășurate la sediul I.P.J. Iași.
Stire initiala
Medici de la Spitalul de Urgență „Sfântul Spiridon” din Iași sunt cercetați după ce au operat mai mulți pacienți pe inimă, montând stenturi prelevate de la cadavre.
Polițiștii au pun în aplicare 24 de mandate de percheziție domiciliară pe raza judeţului Iași, la sediile sociale ale unor firme specializate în distribuirea de aparatură medicală, la domiciliile persoanelor fizice presupus a fi implicate în activitatea infracțională sau imobile deținute de aceștia, informează Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ).
Din cercetări au rezultat indicii cu privire la faptul că unele cadre medicale ar fi efectuat mai multe intervenții chirurgicale, cu încălcarea procedurilor de lucru și a indicațiilor de utilizare a dispozitivelor medicale, care au afectat ori au pus în pericol integritatea corporală, sănătatea și chiar viața unor persoane, pacienți ai acestora, susțin procurorii.
Potrivit unor surse, unora dintre pacienți li s-ar fi dat medicamente astfel încît să se simtă mai rău și să ajungă în situația de a avea nevoie de aceste dispozitive. Ar fi vorba de medicamentul Asta Neoton. Până la acest moment au fost identificați 170 de pacienți care ar fi beneficiat de operații unde s-au folosit dispozitive medicale provenite de la persoane decedate, susțin surse apropiate anchetei.
Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

81 + = 86