Meniul zilei la CUI – „Pireu cu par roscat in compozitie si suc cu paie refolosite”. La Mamma Mia, parul se gaseste doar in salata

0
74

In urma articolului “Experimente ciudate in restaurantele iesene. Conditii de groaza la CUI, Mamma Mia si Alila”, mai multi cititori, clienti ai restaurantelor enumerate in titlu, ne-au trimis impresiile lor, nu tocmai apreciative la adresa acestor unitati. Nu tocmai apreciative au fost si comentariile angajatilor acestor carciumi, care in loc sa treaca la imbunatatirea atitudinii si serviciilor, au inceput sa faca bale la guri si sa-si injure clientii. Lipsa oricarei urme de educatie a acestora a fost compensata cu varf si indesat de impresiile cititorilor nostri, deloc patimase, ci din contra, amuzante, asa cum face romanul haz din orice, chiar si in momentul in care gaseste in farfurie diverse „suveniruri” din partea bucatarului sau a celorlalti angajati.
La Mamma Mia nu am mâncat decât pizza, de vreo 3 ori în 5 ani, asa că nu pot spune prea multe, a fost bunicică, dar nu extraordinară. Cea mai bună pizza din Iasi e la Il Capricio (Restaurant Cotnari) unde chiar are gust de pizza italienească si ingredientele folosite sunt de calitate.
La Alila nu am călcat niciodată 😀 De fapt ba da, o dată, dar la restaurantul lor din Carrefour Era, nu în restaurantul principal. Eram RUPTE de foame, eu si încă 2 prietene, deci am comandat pizza. Am fost anuntate că vine în juma de oră. Între timp a trecut şi mama jumătăţii de oră, pizza noastră a ajuns într-un final după aproape o oră!! Ni s-a adus pizza, dar nu şi sosul, care a venit câteva minute mai târziu (după ce noi sparte de foame deja halisem jumătate de pizza). Ori eu ştiu că mereu la o comandă se aduc mai întâi eventualele băuturi, apoi cu câteva minute înainte de sosirea felului principal sau chiar mai devreme – tacâmurile şi sosurile. Era o singură chelnerită pentru toată sala!! Nu a fost vina ei săraca, ea făcea ce putea, mai ales că sala era plină fiind 1 iunie când toti părintii si-au scos mititeii la o pizza. Ea săraca trebuia să ia comenzi, să ducă meniuri, să ducă note de plată, să servească, să înregistreze în calculator etc. În fine, am zis că nu mai trec pe acolo decât în caz de foame majoră si lipsă de alte posibilităti. Oricum ajung rar prin Era.
În schimb CUI e foarte aproape de facultate, asa că am ajuns destul de des pe acolo si am listă de experiente neplăcute:
1. Am stat peste jumătate de oră să ni se aducă un meniu, cu sala aproape goală. Am insistat de vreo 3-4 ori când trecea un chelner pe lângă noi. Până la urmă ne-am ridicat si am plecat.
2. Farfurii cu mâncare scursă pe lângă, crăpate, vai de capul lor, mâncare de proastă calitate. Mai bună e aia de la cantină.
3. Doi prieteni au comandat meniul zilei: ficătei si piure de cartofi. Au primit mâncarea, au început să halească până când unul se opreste si îsi priveste consternat pireul: un ditamai firul de păr roscat se ivea din pasta de cartofi. Celălalt prieten a început să râdă în hohote. A continuat să mănânce râzând de ghinionul comeseanului său. Nu l-a tinut mult râsul, căci imediat din piureul său s-a evidentiat obraznic ÎNCĂ un fir de păr roscat. I-a pierit râsul si au chemat chelnerita care le-a zis ”Hmm.. eu nu stiu nimic, asta este.” A venit aia de la bucătărie care a început să le explice teorema chibritului cum că părul ar fi căzut ulterior acolo când nu erau ei atenti. De parcă ar fi avut vreunul părul lung si roscat…
4. La asta nu am fost de fată, doar mi s-a povestit, însă cică ăstia ar spăla paiele de băut si le-ar refolosi. Când am auzit asta mi-am înrădăcinat prostul obicei de a roade paiele ca hamsterul până devin total inutilizabile. Măcar să mă asigur că nu îi ajut să facă ”economii” pe spinarea clientilor.
Oricum patronii sunt niste măgari. Chelnerii lucrează acolo pe un salariu de nimic si nici nu le sunt dati la timp banii, sunt amânati mereu. O fată si-a cerut jumătatea de salariu întârziată deja si a fost întrebată ”pentru ce ai tu nevoie de banii ăia?” E pur si simplu strigător la cer, eu de bună voie nu am să mai calc pe acolo”, a povestit Laura.
Marian, un alt cititor AgoraPress, ne sesizeaza faptul ca in comezile de la Mamma Mia a gasit paine uscata si, ca in cazul Laurei, fire de par in mancare.
Vreau sa va spun ca intr-adevar la Mamma Mia observ tot mai multe si mai multe defecte. De fiecare data cand am facut comanda acasa am rugat sa imi aduca painea proaspata, respectiv de fiecare data era paine veche doar incalzita un pic, cu toate ca mentionam acest lucru la fiecare comanda. Un alt lucru spectaculos e faptul ca in salata comandata acasa am gasit doua fire de par si macar ca am trimis un mail cu reclamatii nu am primit nici un raspuns. Cat tine de personal nici nu mai pot spune nimic… daca sunt doi, trei ospatari care se comporta adecvat e bine. Daca mergi sa faci comanda pentru a o prelua direct astept vreo 5 minute ca sa imi raspunda macar unul…. Chiar imi pare rau ca se imtampla aceste lucruri acolo… pentru ca era cu adevarat pizzeria mea preferata”, a spus Marian.
Amuzante sau nu, aceste situatii prezentate de clientii unor restaurante din Iasi ar trebui sa-i puna la treaba pe inspectorii OPC, poate singurul factor „educativ” pentru nesimtirea deţinatorilor si angajaţilor unor astfel de spelunci, caci, in aceste cazuri, unde amenzi nu sunt, nici respect fata de clienti nu va fi!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here