Micile balerine din Iasi au strălucit la World Dance Masters, unde au cucerit primele locuri pe podium

0
289

Balerinele ieșene s-au situat pe primele locuri la Campionatul Mondial de Dans din Croația – World Dance Masters 2024, la care au participat 7000 de sportivi din toată lumea. Un rezultat de excepție a fost înregistrat de balerinele de la clubul Oana Floriea Ballet School, care au cucerit primul loc al podimului la categoria balet clasic.

Porec, o superbă localitate de pe coasta croată a Adriaticii, își farmecă vizitatorii cu o bogată moștenire istorică, centrul vechi al orașului datând din secolul VI fiind inclus pe lista patrimoniului mondial UNESCO. Briza reconfortantă a mării, bătrânele case strălucind în lumina îmbelșugată a soarelui, plajele aurii, forfota turiștilor compun o atmosferă în care bucuria de a trăi este omniprezentă.

Iar ce motiv de bucurie poate fi mai frumos decât dansul?

La marea reuniune a celor mai buni dansatori din lume au fost prezente și componentele clubului ieșean Oana Floriea Ballet School, o trupă formată din balerine foarte tinere și talentate. Spectacolul oferit de ieșence a cucerit juriul competiției din Croația, care a decis fără ezitare că acestea merită din plin să ocupe prima poziție la categoria balet clasic. Întrecerea a fost dificilă, juriul urmărind și apreciind tehnica, pașii, mișcarea și muzica.  

Drept rezultat al unei pregătiri minuțioase, micile balerine au impresionat prin grația lor, prin pasiunea și naturalețea care le-au însoțit fiecare pas pe scenă, atrăgându-și admirația și aplauzele unui public numeros.

Revenite la Iași cu laurii victoriei, balerinele de la Oana Floriea Ballet School au încă proaspete amintirile unei izbânzi reușite în compania selectă a celor mai buni dansatori din lume.

Micul oraș Porec le va păstra mereu un gând bun, impresionat de magia unui dans pe care micuțele ieșence i l-au dăruit cu generozitatea specifică numai campionilor.

Radu SEICARU

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here