(P) Asociația Transportatorilor de Persoane din județul Iași (ATPJ) îl susține pe Bogdan Cojocaru pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Iași

0
60

Asociația Transportatorilor de Persoane din județul Iași (ATPJ) prin intermediul vicepreședintelui Federației Operatorilor Români de Transport (FORT), avocatul Florin Bocai a semnat un protocol de colaborare cu Organizația Județeană a Partidului Social Democrat Iași în vederea susținerii candidatului PSD pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Iași.

Principala temă convenită în cadrul parteneriatului este legată de îmbunătățirea transportului în comun județean, serviciu public deficitar, tratat superficial și discreționar de actuala administrație județeană condusă de Costel Alexe.

Misiunea Consiliului Județean este să susțină și să ajute la gestionarea transportului din județ, să pună pe primul loc călătorul și toți ceilalți actori implicați. În acest moment nu există o colaborare între operatorii de transport și administrația județeană, iar oamenii au de suferit. Planul de transport județean pentru 6 ani propus de Costel Alexe a fost suspendat și mai apoi anulat de instanță. La acest moment, Iașul este singurul județ care nu are un plan operațional de transport. Mai mult, forma inițială a programului fracționează transportul astfel încât călătorii sunt nevoiți să schimbe 2 sau chiar 3 mijloace de transport, de la firme diferite, ca să parcurgă un traseu de 50 – 60 de km. Concluzionând, planul oferit de actuala conducere a Consiliului Județean nu este funcțional și ține la distanță investitorii din domeniul transportului public. Nu poți investi într-un domeniu în care autoritatea județeană nu îți oferă încredere, garanții, susținere, ba chiar încurcă activitatea” a declarat avocatul Florin BOCAI, vicepreședinte FORT.

Actuala conducere județeană a ratat în mod catastrofal concesionarea transportului județean după o licitație măsluită, contestată în instanță. Un proces de lungă durată, pe care actuala conducere județeană PNL l-a pierdut lamentabil. Asemenea experiență de proastă factură, marcată de reaua-credință a administrației, trebuie să dispară din viața ieșenilor.

Programul județean de transport reprezintă documentul care trebuie să stea la baza strategiei de îmbunătățire a condițiilor de transport pentru locuitorii județului și a unui parteneriat corect și eficient cu companiile de transport. De aici trebuia pornită discuția acum câțiva ani.

 Deschiderea pe care am arătat-o față de ieșenii care mi-au semnalat această problemă, dar și față de transportatori ne-a adus în situația de a ne asuma, după alegerile locale, rezolvarea acestei probleme.

Consultând specialiștii și toți actorii implicați în aceste activități, cu bunăvoință și corectitudine vom veni în fața ieșenilor cu o propunere coerentă a Programului Județean de transport prin care să aducem și eficiență, dar și confort celor care utilizează mijloacele de transport în comun intra-județean” a declarat Bogdan Cojocaru, candidatul PSD la funcția de președinte al Consiliului Județean Iași.

Asociația Transportatorilor de Persoane din județul Iași (ATPJ) este parte componentă a Federației Operatorilor Români de Transport (FORT).

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here