Mihai Chirica, prima pozitie transanta fata de inculpatul Nichita. “ Nichita ar trebui sa faca un pas inapoi din viata publica”

0
48

Mihai Chirica, peşedintele Organizaţiei municipale a PSD Iaşi, a avut ieri prima poziţie publică tranşantă referitoare la situaţia lui Gheorghe Nichita din partid. Întrebat în cadrul unei emi­siuni care a avut loc la Radio HIT dacă Nichita ar trebui să facă un pas înapoi, atat din partid cat si din administratie, Chirica a răspuns fără ezitare: „Da“.

Spre deosebire de mulţi oameni care-i sunt prieteni domnului Nichita, eu am nişte principii pe care le voi repecta până la capăt, şi ştiu ce înseamnă ca unele lucruri să le meriţi sau nu, ştiu ce înseamnă ca o poziţie de demnitate publică sau de alt tip ţi se cuvine sau nu. Eu nu pot să privesc situaţia în care mă aflu acum, de primar interimar, cu bucurie pentru că nu s-a petrecut într-o conjunctură normală. N-am fost ales, am fost numit. Legea spune altceva – funcţiile de primar se obţin în urma unor alegeri. Lucrul acesta trebuia să se întâmple poate în 2016, atunci când, cu siguranţă, priveai cu alţi ochi. S-a întâmplat aşa. Repet, n-aş vrea să fiu în pielea dumnealui şi nu mă simt bine nici în pielea mea în postura aceasta”, a spus Mihai Chirica.

Ulterior, el şi-a nuanţat declaraţia, adăugând că Nichita ar trebui să facă un pas înapoi din fruntea filialei social-democrate, întrucât, în cazul funcţiei de demnitate publică, „se va pronunţa justiţia“. „Cred că mai degrabă de la şefia PSD, pentru că este o organizaţie care trebuie să convieţuiască într-o unitate de gândire“, a spus Chirica. Răspunzând la o altă întrebare, Chirica a catalogat drept „o greşeală politică şi administrativă“ demersul prin care apropiaţi ai lui Nichita din PSD au încercat să-l impună pe viceprimarul Gabriel Surdu în funcţia de primar interimar la sfârşitul lunii mai.

A fost o greşeală şi politică şi administrativă pe care ar trebui să şi-o asume cei care au făcut-o. Nu poţi să mergi pe un drum şi peste noapte să spui că acel drum nu îţi mai convine. Eu sunt un om care îmi păstrez demnitatea până la capăt. Este mai corect să mă chemi, să îmi spui că există o strategie care vizează binele unei organizaţii în care eu nu pot fi acel bine şi mai departe să mi se ceară să fac un act de demnitate, şi acel act se întâmplă în felul următor: se pleacă. Se pleacă cu fruntea sus, părăseşti acele structuri, le strângi mâna şi râmâi prieten cu ei pe stradă.”, a mai spus Chirica.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

79 − 70 =