Replantarea teilor pe pietonalul Stefan cel Mare, motiv de consultare publică. Afla modul prin care-ti poti exprima votul!

0
69

Ieșenii sunt invitați de municipalitate să își exprime opțiunea în legătură cu replantarea teilor pe pietonalul Ștefan cel Mare. Anunțul a fost făcut astăzi într-o conferință de presă de primarul interimar al Iașului, Mihai Chirica.
Consultarea publica, care se va desfasura in perioada 25 august-25 septembrie, va avea loc prin intermediul celor 5 centre de cartier, la care se adaugă alte puncte suplimentare, în Parcul Copou, pe pietonalul Ștefan cel Mare și în cartierul Alexandru cel Bun.
Vor fi tipărite 12.000 de buletine, chestionare, pentru a se putea exprima toți cei care doresc acest lucru, ce vor fi distribuite în 8 locații: în centrele de cartier din municipiul Iași: bulevardul Poitiers, Nicolina, Alexandru cel Bun, Tătărași pe esplanada Oancea, Păcurari. De asemenea, un punct suplimentar în cartierul Alexandru cel Bun, un punct suplimentar pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt și un punct suplimentar în Parcul Copou. perioada de desfășurare a acestei acțiuni de consultare publică este între 25 august și 25 septembrie”, a spus Mihai Chirica.
Primarul interimar al Iașului a mai declarat că în cazul în care ieșenii se vor pronunța în cadrul consultării populare pentru replantarea teilor pe pietonalul Ștefan Cel Mare, salcâmii japonezi vor fi mutați în alte parcuri din municipiu, respectiv Dacia si Nicolina.
Dacă răspunsul este favorabil pentru replantare, demarăm procedura de achiziție a arborilor, campania de plantări va demara în prima decadă a lunii noiembrie, dacă temperaturile sunt normale sau imediat după, dacă temperaturile mai ridicate decât cele normale. Nu se pune problema unor temperaturi mai scăzute din ce am urmărit noi pe site-urile meteo. Ce se va întâmpla cu salcâmii? Salcâmii vor fi la rândul lor transplantați de aici și vor fi duși în cel puțin trei locații. Avem de amenajat câteva parcuri în municipiul Iași, printre care în cartierele Dacia, Nicolina și dacă vor mai rămâne, și în alte zone de cartier”, a mai spus Mihai Chirica.
Costurile totale pentru organizarea acestei consultari publice ajung la suma de 2.000 de lei.flyer tei-01

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here