Moartea suspecta a celor doi tineri activisti din Iasi. Ce au gasit politistii dupa ce au spart usa apartamentului

0
70

Doi tineri din Iasi, activisti pasionati, au fost gasiti fara suflare in Ajunul Craciunului. Ana Ungureanu de 23 de ani si Dragos Varlan de 32 de ani erau prieteni si petreceau impreuna in seara tragediei.

Nimeni nu stie ce s-a intamplat cu ei, dar aproape de miezul noptii au fost gasiti prabusiti in fata blocului. Politistii cred ca s-au sinucis impreuna, mai ales ca in apartament au gasit si substante cu efect halucinogen, insa prietenii lor sustin vehement ca a fost un accident nefericit.

Intr-o postare video pe pagina de Facebook, Ana se regasea in personajul Eva Matei din pelicula lui Catalin Mitulescu – o adolescenta care visa ca-si poate alege viitorul in ultimul an de comunism. La 23 de ani Ana lucra la o firma de IT, iar in timpul liber era o activista pasionata. S-a implicat trup si suflet in Campania “Salvati Rosia Montana”. Era cofondatoare a grupului “Iasiul iubeste teii” care a protestat cu succes impotriva taierii teilor si ulterior pentru replantarea lor. Si n-a lipsit de la marsurile in memoria victimelor din clubul Colectiv.

Chiar la unul dintre proteste l-a cunoscut pe Dragos Varlan – un tanar de 32 de ani la fel de implicat in actiuni ecologiste. Cei doi s-au vazut in Ajunul Craciunului in apartamentul in care Ana locuia cu chirie. Erau pe balcon cand s-a intamplat tragedia.

O femeie din bloc a sunat la 112 si a anuntat tragedia, la miezul noptii. Ea iesise pe balcon, sa adune rufele si a auzit un zgomot puternic. Apoi i-a vazut pe cei doi tineri jos, la pamint, unul linga altul. Medicii veniti aici n-au mai putut face nimic ca sa ii salveze.

“S-a sprijinit ori ea ori el cu fundul de balustrada, au fost apropiati si s-au dezechilibrat si s-au tras unul pe altul. Accident. Ea a fost implicata in foarte multe proiecte. Era un om care voia sa schimbe lumea. Eu i-am spus ca asta nu poti face tu”, spune Elisabeta Ungureanu, matusa Anei.

Pe internet si prietenii lui Dragos scriu mesaje de adio si sunt revoltati de posibilitatea sinuciderii.

“Sub nici o forma nu poate fi vorba de suicid. Urma sa mearga la o petrecere. A trecut pe la o prietena de-a noastra. Erau la o tigara pe balcon, deschis, cu balustrada joasa si ceva carpeta pe jos. Probabil stateau pe balustrada si a alunecat unul dintre ei, tragandu-l si pe celalalt. Pe strada era un pahar si pe masa din balcon altul plin. Si geaca lui era pe strada, probabil a avut-o ea pe umeri, el mai avea si un hanorac”, spune Elisabeta Ungureanu, matusa Anei.

Politistii cerceteaza insa moartea suspecta. Anchetatorii au fost nevoiti sa sparga usa apartamentului pentru a aduna probe, iar inauntru nu descoperit niciun bilet de adio. Surse apropiate anchetei spun ca in locuinta au fost gasite substante cu efect halucinogen.

In urma protestelor coordonate de Ana impotriva taierii teilor de pe bulevardul central din Iasi, in oras a fost organizat un referendum. Iesenii au votat pentru replantarea copacilor atat de iubiti, care a si avut loc la sfarsitul lunii noiembrie. Din pacate insa Ana si Dragos nu ii vor mai vedea inflorind. (sursa PRO TV)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here