“Neînfricata lume veche”, locul din România inclus de National Geographic în topul celor mai frumoase destinații din 2015

0
59

National Geographic a realizat recent un Top 20 al celor mai frumoase locuri de vizitat în 2015, în care este prezentată şi o destinaţie turistică din România, respectiv Maramureş, potrivit travel.nationalgeographic.com. Regiunea Maramureşului este caracterizată de National Geographic Traveler drept „Neînfricata lume veche”. Cunoscuta revistă de călătorii pune în evidență faptul că aceasta este o zonă unde tradiții vechi de mii de ani sunt îcă respectate și practicate, în timp ce bisericile de lemn din Maramureş, înscrise în patrimoniul mondial UNESCO, spun „poveşti despre credinţă şi glorie, despre sfinţi şi păcătoşi, despre crimă şi pedeapsă”, care se desprind din picturile ce decorează pereţii de lemn ai acestor lăcaşuri de cult.
Printre principalele atracţii ale Maramureşului enumerate de National Geographic Traveler se numără şi Cimitirul Vesel din localitatea Săpânţa, în timp ce turiștiilor care înnoptează în satul Breb li se promite că vor admira “cea mai frumoasă imagine a Căii Lactee” din viaţa lor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

27 − = 24