Dupa Iasi, Ness deschide al doilea Centru de Inovatie Tehnologică din România

0
68

Ness Software Engineering Services (SES), lider al afacerilor in industria digitala, deschide cel de-al doilea Centru de Inovatie Tehnologică din România. Noua locație, situată în Timisoara, va permite companiei Ness să valorifice bogatul talent din România, care include o înaltă expertiză în industria componentelor software pentru piața auto și în dezvoltarea aplicațiilor destinate consumatorilor care utilizează datele colectate (”big data”) pentru a construi experiențe mai atractive pentru utilizatori.
„Prin Timisoara, ne creștem prezența la nivel global și angajamentul față de Europa Centrală și de Est, în calitatea acesteia de regiune cu oameni excelent pregătiți. Așa cum ne-a demonstrat-o succesul și dezvoltarea continuă a echipelor noastre din Iași, România, și din Košice, Slovacia, regiunea ține pasul foarte bine cu ritmul și cerințele în continuă schimbare ale economiei digitale”, a declarat Paul Lombardo, CEO al Ness SES.
Centrul de Inovație Tehnologică Ness Timișoara va fi inaugurat în mod oficial în ianuarie 2016. Noua locație, administrată de către Iulius Group, va avea o suprafață de 2.800 mp în cadrul clădirii United Business Center 2, situată în ansamblul urbanistic Openville, viitorul centru de afaceri al orașului, care va reuni funcțiuni de retail, parc și divertisment. Acest proiect este conceput după modelul ansamblului urbanistic Palas din Iași, unde Centrul de Inovație Tehnologică al companiei Ness va continua să se extindă, echipa ajungând deja la 250 de specialiști de când și-a început activitatea, în urmă cu trei ani.
Ness anticipează că centrul din Timișoara se va dezvolta într-un ritm la fel de rapid, crescând la 400 sau chiar mai mulți angajați de-a lungul următorilor 4 ani. Pe lângă orientarea către industria auto și către țările din spațiul german (Germania, Austria, Elveția), centrul va atrage specialiști în sisteme de înaltă performanță și programare avansată pentru analize de date de marketing/publicitate online.
Octavian Tănase, Associate Vice President Delivery în cadrul Ness SES, va supraveghea noul centru în colaborare cu echipa de management de la centrul din Iași al companiei.
Ness Software Engineering Services (SES) este un furnizor de top de servicii de dezvoltare software externalizate. Ness SES ajută organizațiile să concureze și să se dezvolte în economia digitală actuală, oferind o expertiză solidă în construcția produselor și platformelor software, analiza și prelucrarea datelor de mare volum, precum și în designul experienței oferite utilizatorilor. Dispunând de acces la capabilități de dezvoltare software de cel mai înalt nivel, clienții Ness SES creează produse și servicii avansate, accesează noi piețe, câștigă noi consumatori și eficientizează operațiunile pentru a-și reduce radical costurile. Ness SES livrează experiențe destinate consumatorilor, cu o calitate și stabilitate de nivel comercial prin intermediul modelului său global de livrare, care oferă posibilitatea de a combina în mod flexibil și eficient resurse locale, on-shore, near-shore și off-shore.
Iulius Group este cel mai mare dezvoltator şi operator român de centre comerciale de tip mall şi singura companie din România care a realizat un proiect de tip mixed use. Iulius Group va investi peste 220 de milioane de euro în ansamblul urbanistic multifuncțional Openville, care va deveni un reper pentru dezvoltarea durabilă a Timișoarei. Conceput ca un „lifestyle center”, Openville va reuni funcțiuni de office, retail, parc și divertisment. Lucrările de construcţie au început în luna septembrie a acestui an. Investiția reprezintă cea mai mare infuzie de capital privat din sectorul imobiliar din vestul României, fiind cel de-al doilea proiect de tip multifuncțional din portofoliul companiei după ansamblul urbanistic Palas Iaşi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here