Operaţie inedită la Iaşi: medicii au făcut un transplant de cornee de la un pacient viu

0
68

Medicii de la Clinica de oftalmologie din cadrul Spitalului Sf. Spiridon din Iaşi au realizat recent o operaţie inedită. Este vorba despre un transplant de cornee de la un donator viu.
Pacienta căreia i-a fost redată vederea este o mamă a nouă copii, iar înainte de intervenţia chirurgicală era aproape oarbă, scrie presa locală. Aceasta suferea de ulcer corneean la ambii ochi. Transplantul s-a efectual la ochiul drept, unde boala era într-un stadiu foarte avansat.
Transplantul de cornee s-a realizat de la un donator viu, care avea un ochi nefuncţional. Pacientul a suferit un traumatism sever şi şi-a pierdut vederea la ochiul stâng, iar cu celalalt vede bine”, a explicat prof. dr. Diana Cimpoeşu, şefa UPU-SMURD şi purtător de cuvânt al Spitalului Sf. Spiridon din Iaşi.
Pentru intervenţie a fost selectată aceasta pacientă, care reprezenta o urgenţă. Ambii ochi erau afectaţi de un ulcer corneean, dar boala s-a agravat foarte mult la unul dintre ochi, transplantul fiind singura metodă de a-şi recăpăta vederea. Post operator, ambii pacienţi au avut o evoluţie bună”, a adăugat specialistul.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here