O columbiancă a fost reținută de polițiștii ieseni de la Crima Organizată pentru trafic de droguri

0
96

Femeia a călătorit din Columbia în Spania și a ajuns în Iași, de unde s-a urcat într-un microbuz către Republica Moldova. Pentru a nu veni în Europa cu mâna goală, aceasta a ascuns 86 de grame de ketamină pură printre bagaje.

După diluare, cantitatea ar fi triplată, iar la un preț de 200 de lei pe gram, femeia ar fi putut face 40.000 de lei dintr-o singură tranzacție.

Substanțele ilegale urmau să fie folosite atât pentru consum propriu, cât și pentru vânzare, cu scopul de a obține bani pentru cheltuieli pe durata „sejurului”. Femeia se expune riscului de a fi condamnată la cinci ani de închisoare efectivă, potrivit ZDI.

”La data de 9 mai, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi au dispus reținerea unei inculpate cetățean străin, pentru săvârșirea infracţiunilor  de introducerea sau scoaterea din țară, fără drept, de droguri de risc și trafic de droguri de risc. Aceasta a fost prinsă în flagrant, la punctul de trecere Sculeni, de către polițiștii de frontieră, în timp ce intenționa să intre în Republica Moldova, având asupra sa  o cantitate de peste 86 grame ketamină drog de risc, destinată comercializării. Din materialul probator administrat în cauză a reieșit că, inculpata a procurat drogul de risc din Spania și l-a introdus în România ascuns în bagaje, după care s-a deplasat la P.T.F. Sculeni din județul Iași  cu intenția de a părăsi România”, potrivit reprezentanților Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here