O familie cu 10 copii risca sa petreaca iarna pe drumuri. Scotienii doneaza pentru casa, Primaria refuza sa emita autorizatie

0
67

Preotul Dan Damaschin de la Biserica Maternitatii Cuza Voda s-a implicat in ajutorarea unei noi familii cu care soarta nu a fost atat de darnica. Familia, care numara 10 copii, nu detine o locuinta in proprietate, drept pentru care o mana de oameni cu suflet mare, in frunte cu parintele Damaschin, au inceput strangerea de fonduri necesare construirii unui adapost.

Surprinzator, niste scotieni, despre care se spune ca ar personifica zgarcenia pe pamant, au donat déjà, mai bine de jumatate din banii necesari pentru noua casa a familiei.

De 11 luni ne tot zbatem să găsim un acoperiş pentru familia Chiriac, cu zece copii minunați. Planul inițial a fost sa contruim o casă nouă, pe un teren donat in zona Cicoarei. Cheltuielile de proiectare, după legile României, trecând prin toate birouaşele posibile, au depăsit 9000 de lei. Cât despre ştampila mult visată, care sa permită începerea lucrărilor, se pare ca trebuie sa mai aştepte. ( Ştiți cum e, unele instituții au treburi grele de rezolvat, nu o casă pentru zece copilaşi, făcută voluntar).Cum prima zăpadă se grabeşte să apară, iar autorizația o putem inrăma până la primăvară (numai sa o vedem la față), schimbăm şi noi strategia. Am descoperit o căsuță modestă, mai la periferie. Costă ceva bani (13000€) şi unii spun că merită. Nişte scoțieni darnici (!!!) ne – au umplut conturile cu vreo 7000 de €. Mă tot bate gândul de câteva zile, daca sa beau sau nu adălmaşul. Oricum nu prea mai am de ales. Aşa, ca pentru curioşi, copiii sunt buni la şcoală, harnici foc, iar părinții muncesc cât îi ține spatele. Dacă facem rost de 6000, pe 11 noembrie, sunt in casa lor. Ce ziceți, le facem un dar frumos de sărbători? Domnul Hristos să ne ajuta!”, este mesajul parintelui Damaschin, adresat tuturor oamenilor de bine.

Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here