O nouă premieră de teatru la Ateneul Național din Iași

0
50

Sâmbătă, 1 iunie, de la ora 19.00, la Sala Unirii, Ateneul Național din Iași prezintă premiera spectacolului pentru copii Omul de zăpadă care voia să întâlnească soarele, adaptare după un text de Matei Vișniec, regie de Ana Hegyi alături de actorii So Trupa.

Spectacolul dedicat copiilor, Omul de zăpadă care voia să întâlnească soarele este a patra premieră a anului realizată de Ateneul ieșean. Subiectul se desfășoară în jurul Omului de zăpadă care trăiește într-un univers în care agitația predomină. Protagonistul aduce echilibrul și liniștea, demonstrând că pentru a îți îndeplini idealurile trebuie să crezi în propriile forțe. Vă invităm să călătoriți împreună cu Omul de zăpadă în căutarea Soarelui.

„Într-o lume în care parcă timpul trece prea repede, apare EL – Omul de zăpadă care întoarce lumea cu susul în jos: oferă fără să aștepte nimic în schimb, iubește sincer, naiv, visează neîncetat să își poată prelungi existența, trăind cu impresia că totul este nemuritor! Un text profund, care mă fascinează! Omul de zăpadă ne face să realizăm că în jocul vieții totul este neprevăzut și e nevoie de adaptare și acceptare. Spectacolul ne ajută să conturăm drumul spre sufletul nostru, pentru a crea o conexiune perfectă între minte, trup și suflet! Mă bucur că am ocazia să pun în scena alături de copiii mei din So Trupa o poveste fermecătoare.  Rezultatul îl veți vedea pe 1 iunie. În spatele acestui spectacol de suflet este o echipă care, cu siguranță, deține praf magic! Mulțumesc conducerii Ateneului Național din Iași și întregii echipe! În acest spectacol veți face garantat Pași spre Soare!”, a declarat Ana Hegyi.

Pe lângă minunații actori ai So Trupa și regizoarea Ana Hegyi, din echipa de creație fac parte: Alina Dincă-Pușcașu (costume); Andrei Mineață (asistent-regie); Cătălin Târziu (decor); Tibor Cari (compoziție muzicală); Dana Cojocaru (coregrafie); Cristi Bortoș (light design și video-mapping); Robert Mihalache (sound designer); Andreea Răileanu (grafician).

Biletele pot fi achiziționate pe site-ul oficial https://www.ateneuiasi.ro/ sau la casieria Ateneului.

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here