Vasile Pușcașu, antreprenorul de succes care vrea să schimbe fața Iașului

0
221

Cu o bogată experiență antreprenorială, omul de afaceri Vasile Pușcașu a ales să intre în politică, hotărât să-și dedice timpul și energia căutării de soluții la problemele cu care se confruntă municipiul Iași. Proprietar a două simboluri celebre pentru istoria și industria turistică ieșeană, Motelul Bucium și Hotel Traian, Vasile Pușcașu candidează pe lista AUR la alegerile din 9 iunie pentru poziția de consilier local.

Am luat decizia de a candida la Consiliul Local din partea partidului Alianța pentru Unirea Românilor pentru că sunt un patriot. Simbolurile promovate de AUR, respectiv Familia, Libertatea, Credința sunt sfinte pentru mine. De ce lupt pentru o poziție în Consiliul Local? Pentru că sunt de părere că este locul din care pot face cel mai mult pentru oraș, având alături de mine o echipă de oameni buni, cu care să pot schimba totul în bine. Avem nevoie de un oraș curat, de un oraș cu un trafic rutier descongestionat, cu drumuri bune”, explică Pușcașu principalele motive care l-au determinat să se alăture formațiunii politice care a cunoscut în ultimul timp o ascensiune fulminantă.

Intrarea lui Vasile Pușcașu în AUR și plasarea lui pe o poziție eligibilă pe lista de candidați pentru Consiliul Local Iași aduce clar un disconfort pentru adversarii săi politici. Experiența omului de afaceri în domeniul economic, notorietatea de care se bucură în mediul de business, capacitatea sa de a manageria două unități hoteliere cu prestigiu național și internațional, cum sunt Motelul Bucium, dar mai ales Hotelul Traian, clădire ce poartă semnătura celebrului arhitect Gustave Eiffel, constituie tot atâtea argumente pentru ca Vasile Pușcașu să devină un nume greu și în politică.

De altfel, calitățile antreprenoriale l-au făcut să fie ales drept președinte al Organizației Oamenilor de Afaceri din filiala județeană a AUR Iași, postură din care poate coagula în jurul său o redutabilă echipă de oameni familiarizați cu problemele și provocările mediului economic.

Una dintre preocupările sale principale, care se regăsesc și în programul electoral propus ieșenilor, o reprezintă necesitatea fluidizării traficului auto, o problemă pe care o consideră crucială, întrucât afectează negativ pe absolut toți locuitorii orașului, fie că folosesc autovehiculele proprii, fie că apelează la serviciile transportului public în comun.

Pușcașu afirmă că există soluții pentru toate intrările și ieșirile din Iași, pentru punctele cheie care sunt în Podu Roș, Agronomie, Bdul Poitiers, printre propunerile sale fiind crearea de parcări de-a lungul Bahluiului sau lărgirea cu cel puțin o bandă pe ambele sensuri ale șoselei din Bucium.

Candidatul AUR pune un accent deosebit și pe problema dezvoltării urbanistice, pe care o consideră acută, reclamând faptul că numeroase construcții au fost ridicate fără a avea o viziune care să le integreze armonios în peisajul urban.

„Avem neapărată nevoie de un Plan Urbanistic General! Cel actual are o vechime de 12 ani, nu se poate așa ceva”, subliniază Vasile Pușcașu.

În același timp, acesta este de părere că municipalitatea ieșeană trebuie să fie un mecanism funcțional, dedicat nevoilor cetățenilor, în măsură să poată crea condițiile unui trai civilizat și confortabil pentru toți membrii comunității.

Construirea de noi școli, de noi unități spitalicești pliate pe necesitățile medicale ale ieșenilor, de parcuri în cartierele orașului, astfel încât spațiile verzi să devină predominante în toate zonele, cu efecte pozitive în ceea ce privește reducerea poluării, sunt proiecte bine conturate pe agenda de lucru a candidatului AUR la Consiliul Local Iași.

Crescut și format în Iași, Vasile Pușcașu mizează pe atașamentul față de comunitate, pe sinceritate, pe seriozitatea și profesionalismul care l-au făcut să devină un om de afaceri de succes, respectat și apreciat în cercurile de business.

El este convins și hotărât să transfere acest capital de cunoaștere și pricepere în administrarea unei afaceri către zona administrativă, acolo unde poate propune și impune implementarea de proiecte benefice pentru ieșeni.

Radu SEICARU

 

 

 

 

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here