Pentru ce s-au rugat credinciosii din Grajduri si Zanea, de Boboteaza. “Pentru forta de munca si sa ne sporeasca auru la gaturi”

0
76

Peste 2 mii de credinciosi au participat in aceasta dimineată la slujba de Boboteaza de la Catedrala Mitroplitana din Iasi. Dand dovada de o tărie de neinţeles, primarul Gheorghe Nichita a asistat si el la slujba, fiind blagoslovit intr-un final cu cateva sute de grame de aghiasma pe careIPS Teofan le-a aruncat cu darnicie peste freza a “la Al Bano” a edilului. Ca în fiecare an, din randurile credinciosilor nu au lipsit membrii comunitatilor de tigani din Zanea, Grajduri si Ciurea.

DSCF2110

Imbracati de sarbatoare, acestia au ajuns langa butoaiele cu aghiasma si langa crucea de gheata din curtea Mitropoliei , inca de la orele 8.00 dimineata.

 

“Ne-am rugat sa ne ajute Dumnezeu sa ne dea putere ca sa muncim cu spor. O sa luam cateva butoiase de aghiasma ca sa dam pe la gaturi ca să sporească auru, sa dam prin căşi, pe Mercedezuri şi pă porţi ca să nu mai intre mascaţii”, au fost doar unele dintre dorinţele ţigăncilor din Grajduri.

 

În curtea Catedralei Mitropolitane din Iaşi s-au aflat ieri peste 14 mii de tone de aghiasmă care a fost împărţită credinciosilor din cele 24 de butoaie.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here