Peste 10 km de noi reţele de distribuţie a energiei electrice în zona metropolitană a municipiului Iaşi

0
64

Delgaz Grid finalizează, în această perioadă, două lucrări de investiţii în valoare de peste 4 milioane de lei. Noile reţele cresc capacitatea de racordare de noi consumatori din comunele: Miroslava, Ciurea, Bârnova, Grajduri, Mogoşeşti şi Tomeşti.

Delgaz Grid a finalizat prima etapă a investiţiilor planificate pentru dezvoltarea reţelelor de distribuţie a energiei electrice din zona metropolitană a municipiului Iaşi. Au fost realizaţi aproximativ 2,5 km de reţea subterană de medie tensiune între staţia de transformare a energiei Galata, din municipiul Iaşi şi loc. Valea Adâncă, din com. Miroslava, unde a fost amplasat un nou post de transformare. Totodată, au fost montate atât în staţia de transformare, cât şi la noul post, echipamente SCADA ce permit comanda şi controlul instalaţiilor de la distanţă.

În câteva zile vor fi finalizate şi lucrările din a doua etapă de investiţii, urmând ca instalaţiile să fie puse în funcţiune până la mijlocul acestei luni. În cadrul acestor lucrări, cu o valoare de aproximativ 2 milioane de lei, a fost realizată o reţea subterană de medie tensiune de circa 7,5 Km între staţia de transformare Manta Roşie din municipiu şi zona Bucium.

Realizarea acestor lucrări face posibilă, începând din această săptămână, atât reluarea procedurilor de racordarea la reţea în cazul documentaţiilor deja depuse, cât şi satisfacerea solicitărilor viitoare.

Reamintim faptul că solicitările însoţite de documentele necesare pentru racordarea la reţeaua de distribuţie a energiei pot fi depuse şi online, accesând pagina de internet https://delgaz.ro.

Delgaz Grid a demarat în primăvara acestui an lucrări de investiţii de aproximativ 12 milioane de lei în sistemul de distribuţie a energiei electrice ce deserveşte zona metropolitană din estul şi sud-estul municipiului Iaşi. Investiţiile vizează creşterea capacităţii reţelei de a prelua noi consumatori şi presupun montarea etapizată a unei noi reţele de medie tensiune cu o lungime de peste 20 km şi a câtorva zeci de transformatoare. În acelaşi timp, prin realizarea acestor lucrări va creşte şi calitatea serviciului de distribuţie în zonele vizate, precum şi siguranţa în alimentarea clienţilor.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here