„Scoala de Toamnă Cantus Mundi” isi deschide portile la Iasi

0
51

Inspectoratul Școlar Județean Iași organizează în parteneriat cu instituția Corului Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” și Primăria Municipiului Iași, „Școala de Toamnă Cantus Mundi Iaşi”, în perioada 5 – 9 septembrie 2018. 
Prin proiectul „Școala de Toamnă Cantus Mundi Iaşi” ne propunem să dezvoltăm mişcarea corală şi terapia muzicală de grup, precum și oferirea de opțiuni educaţional-culturale de soluţionare a inechităţilor sociale prin limbajul muzical, prin cântul coral, sub coordonarea specialiştilor Cantus Mundi – membri ai Corului Madrigal, ansamblul profesionist cel mai cunoscut din România, prezent în viaţa publică de 55 de ani.
Școala de Toamnă Cantus Mundi Iaşi este o activitate cu acces gratuit şi va fi găzduită de Liceul Teoretic „Vasile Alescandri” Iaşi. Aşteptăm cu bucurie pe cei 200 de elevi din Iaşi, cu vârsta curpinsă între 11-16 ani, care s-au înscris la acest program şi pe cei 50 de profesori de diferite specialităţi (muzică, religie şi învăţători) care vor participa la atelierele şi cursurile de măiestrie din cadrul şcolii.
În data de 9 septembrie 2018 „Școala de Toamnă Cantus Mundi Iaşi” se va finaliza cu un concert de gală susţinut de elevii participanţi sub coordonarea dirijorilor: Teodora Jaworski – membru în corul Madrigal şi dirijor al ansamblului „Cor cu Dor” şi Lăcrămioara-Ana Pauliuc – profesor şi dirijor la Colegiul Naţional de Arte “Dinu Lipatti” din Bucureşti – ambele fiind formatori în cadrul acestui program.
Concertul se va desfăşura la Palatul Culturii din Iaşi, Sala Voievozilor, la ora 14.00.

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 43 = 49