Peste 90 de ieseni au donat sange in campania organizata de United Business Center si Palas. Se pregateste o noua editie

0
83

Suntem ființe sociale, avem nevoie unii de alții, nu doar pentru a interacționa, ci și ca să supraviețuim, iar asta este scris în codul nostru genetic încă de când ne naștem. Palas și United Business Center au organizat tradiționala campanie de donare de sânge, în cadrul căreia au participat peste 90 de donatori, iar prin gestul lor umanitar au salvat aproape 300 de persoane. Datorită numărului mare de persoane care s-au înscris, o a doua ediție a campaniei „Punem sângele în mișcare” va fi organizată în perioada următoare, împreună cu Centrul de Transfuzie Sanguină Iași, Bloodochallenge și Medicover.
*o singură persoană care donează poate salva trei vieți; * conform statisticilor, fiecare persoană are nevoie de o transfuzie sanguină pe parcursul vieții; * donarea de sânge durează doar 10 minute;
Luni, 27 februarie 2023, peste 90 de angajați din comunitatea United Business Center, dar și ieșeni doritori să ajute au donat sânge în cadrul campaniei „Punem sângele în mișcare”. Centrul mobil de donare a fost amplasat în clinica Medicover din ansamblul mixed-use Palas, iar prin aplicația BlooDoChallenge participanții s-au putut programa la ora dorită. De asemenea, toți donatorii care au venit pe 27 februarie, la centrul Medicover au fost înscriși într-o tombolă cu premii, în urma căreia patru persoane vor primi câte un premiu, prin extragerea la sorți ce va avea loc pe 9 martie. Este vorba despre un Apple Watch Series 8 și, respectiv, câte un cec cadou de 300 de lei, ce poate fi valorificat în magazinele din Palas. Ca bonus, toți donatorii au beneficiat de o ședință gratuită de fizioterapie, de 15 minute la sediul Medicover.
Un număr impresionant de ieșeni și-au manifestat dorința de a repeta gestul umanitar, de a dona sânge pentru cei care au nevoie. Astfel, Palas și UBC alături de Centrul de Transfuzie Sanguină Iași și BlooDoChallenge vor mai organiza o ediție a campaniei „Punem sângele în mișcare”, iar data va fi anunțată pe pagina de Facebook a United Business Center Iași.
În continuare ieșenii sunt așteptați la Centrul de Transfuzie Sanguină Iași, unde pot dona oricând își doresc, dacă îndeplinesc criteriile de eligibilitate, disponibile pe site-ul instituției.
Nevoia de sânge în spitalele din România este constantă, țara noastră clasându-se pe ultimele locuri în ceea ce privește numărul de donatori. Fiecare spital necesită o rezervă pentru momentele în care există urgențe, dar și pentru intervenții chirurgicale.
Pregătește-te pentru viitoare ediție a campaniei și vino să „Punem sângele în mișcare” împreună!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here