Pleci în concediu în străinătate? Cât costă și în ce țări se achită vigneta

0
61

Dacă te gândești să-ți faci concediul peste hotare și vrei să pleci la volanul autoturismului tău, atunci încearcă să nu uiți de taxele care sunt obligatorii pentru a circula pe soselele din ‚tarile prin care vei trece. Iată care sunt țările care încă utilizează vigneta.

Austria

Anul acesta, Austria a decis să majoreze prețul pentru taxa de drum. Autoturismele vor plăti 8,7 euro pentru 10 zile, cu 0,2 euro mai mult față de anul trecut. Cei care vor să plece cu motocicleta vor avea de achitat 5 euro.

Bulgaria

În Bulgaria, prețul pentru taxa de drum a rămas la același nivel ca în 2014. Astfel, autoturismele vor plăti 5 euro pentru șapte zile sau 13 euro pe 30 de zile.

Republica Cehă

Dacă te-ai hotărât să-ți petreci concediul în Republica Cehă atunci nu uita de achiziția vignetei. Pentru 10 zile vei avea de achitat 12 euro, iar pentru 30 de zile vei plăti 17 euro.

Elveția

În Elveția, taxa de drum poate fi achitată doar pe un an de zile și costă 40 de fraci, echivalentul a 38 de euro. Valoarea este la nivelul celei de anul trecut.

Slovacia

Anul acesta, Slovacia a decis să păstreze costul taxei de drum la același nivel ca și în 2014. Pentru 10 zile, autoturismele vor avea de plătit 10 euro, iar pentru 30 de zile, valoarea vignetei crește la 14 euro.

Slovenia

În Slovenia, vigneta este împărțită pe două clase: 2A și 2B. Pentru autoturismele încadrate în clasa 2A taxa de drum este de 15 euro pe 7 zile, în timp ce pentru clasa 2B valoarea este de 10 euro pentru o săptămână.

Ungaria

Nici Ungaria nu a majorat prețul vignetei în 2015. Pentru autoturisme, taxa este de 10 euro pe săptămână sau 16 euro pentru o lună.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here