Poza care a emoţionat o tara. Ce l-a făcut pe eroul din Al Doilea Război Mondial să plângă

0
70

O imagine surprinsă recent la un ceremonial de la Ministerul Apărării Naţionale a emoţionat internauţii. La festivitatea la care veteranii de război au fost faţă în faţă cu olimpicii liceului militar, unul dintre eroii naţionali, generalul Constantin Didulescu, a lăcrimat, fiind consolat de secretarul de stat Otilia Sava.

Întâlnirea a fost organizată cu prilejul avansării la grad de general a şase veterani de război: Gheorghe Dumitrescu, Ion Căiniceanu, Constantin Miu, Nicolae Dobrovie, Ştefan Iancu, Ioan Ştefănescu.

Demni, venerabili, adevăraţi români… aşa i-am simţit astăzi, la ceremonia în care distinşii veterani de război au primit gradele de general. Fiecare cu povestea lui, desprinsă din cartea de istorie. O istorie vie pe care noi românii ar trebui să o trăim alături de ei pentru că este şansa noastră către o Românie Puternică. Sunt poveşti cutremurătoare de eroism, de jertfă, de patriotiosm…“, au scris oficialii MApN.

La festivitate au luat parte şi cei mai buni elevi de la Colegiul Naţional Militar „Dimitrie Cantemir“ din Breaza, olimpici naţionali şi internaţionali, care au terminat anul precedent de studii cu media generală 10. Unul dintre generalii prezenţi nu şi-a mai putut stăpâni emoţia. Veteranul de război Constantin Didulescu, general-locotenent aflat la venerabila etate de 92 ani, a început să lăcrimeze. A încercat cu mâinile tremurânde să-şi scoată batista de la pieptul încărcat de decoraţii.

Otilia Sava, oficial MApN, i-a şters lacrimile generalului, cu un gest afectuos, ca de la fiică la părinte. Aceasta era, de fapt, şi încărcatura momentului, scrie adevarul.ro. Generalul care a supravieţuit unui război plângea pentru că-şi pierduse unica fiică, cu doar o săptămână înainte.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here