Primarul Chirica invitat pentru prima oara la o receptie oficiala peste granite

0
64

La invitația Președintelui Republicii Moldova, Excelența Sa Nicolae Timofti, primarul Mihai Chirica va participa sâmbătă, 27 august 2016, la manifestările organizate cu ocazia sărbătoririi Zilei Independenței Republicii Moldova, care este și Ziua Naţională a Republicii Moldova.

Manifestările vor începe la ora 9.30, la monumentul Ştefan cel Mare şi Sfânt din Chişinău, unde primarul Iaşului va depune o coroană de flori la statuia domnitorului.

În cursul serii, începând cu ora 18.00, Mihai Chirica va participa la Recepţia organizată de către Președinția Republicii Moldova, în prezența Excelenței Sale Nicolae Timofti. La Recepție și-au anunțat prezența demnitari de cel mai înalt rang din Republica Moldova, România și din alte state, ambasadori, diplomați, oameni de cultură, academicieni, înalte fețe bisericești de pe stânga și dreapta Prutului, oameni politici și alte personalități din Republica Moldova și România.

Sunt onorat de invitația Președintelui Republicii Moldova de a participa la manifestările organizate cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la declararea Independenței Republicii Moldova. Este o sărbătoare pentru toți românii, indiferent pe care mal al Prutului se află. Avem aceeași cultură, aceleași tradiții, aceeași limbă și este o datorie istorică de a fi alături de toți românii din Republica Moldova și în momente de sărbătoare, dar mai ales în momente mai puțin plăcute. Suntem înfrățiți cu Chișinăul și Cernăuțiul, sunt foarte mulți tineri și mai puțin tineri din Republica Moldova care învață și muncesc în Iaşi, iar datoria noastră, ca ieşeni şi români, este să-i primim și să facem tot posibilul să se simtă ca acasă. Iașul este acasă pentru toți locuitorii Republicii Moldova”, a declarat primarul Mihai Chirica.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here